Laba diena, esu 31savaite nėščia . Prieš nėštumą du su viršum metų pradirbau Austrijoje. Būdama trečią mėnesį nėščia grįžau į Lietuvą Kalėdų atostogų mėnesiui, į Austrija turejau grįžti sausio gale, tačiau susirgau. ( Tai dienai turejau Austrijos soc draudimą ) . Ligos biuletenius per "Užsienio išmokų tarnyba" siunciau i Austrija tačiau dar negavau jokio atsakymo.Sirgau apie du mėnesius, vėliau nusprendžiau dirbti Lietuvoje pagal patentą .(Dirbau apie porą mėnesių ) .Dabar esu išėjus dekretinių atostogų, tačiau dekretinių pinigėlių niekas nenori mokėti. Kai prieš tai teiravausi iš ,,Sodros " buvau gavus atsakymą, kad jokių problemų bus įskaičiuotas mano Austrijos stažas, tik jo turi pakakti ir reikalinga E 104 forma. Dabar jau sodra teigia, kad nepriklauso man dekretinės, nes aš neturėjau darbdavio, ir dirbau pagal verslo liudijimą, o nepagal indvidualios veiklos pažymėjimą . I klausimą kas mokės dekretines gavau atsakymą,gal Austrijos sodra, gal Darbo birža, ji per Užsienio išmokų tarybą turi pateikti užklausą apie stažą, jei stažo pakanka mokėti bedarbio pašaltpą,o išujus i dekretą dekretines.