Korėjos nacionalinės teismų administracijos atstovai iš arčiau pažvelgė į LR teismų sistemą : Naujienos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#976: Svečiai
#0: Vartotojai
#5714: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Naujienos : : Korėjos nacionalinės teismų administracijos atstovai iš arčiau pažvelgė į LR teismų sistemą
Parašė Moderator - 2009-07-26 16:28:27 (2838 perskaityta )

Korėjos nacionalinės teismų administracijos atstovai iš arčiau pažvelgė į LR teismų sistemą

2009 m. liepos 8–9 d. Nacionalinėje teismų administracijoje lankėsi Korėjos Respublikos (Pietų Korėjos) nacionalinės teismų administracijos atstovai. Beveik dvidešimties asmenų delegacijai buvo pristatyta Lietuvos Respublikos teismų sistema, Nacionalinės teismų administracijos veikla. Svečiams buvo įdomu sužinoti, kiek Nacionalinėje teismų administracijoje dirba darbuotojų, kam pavaldi ši įstaiga, kokia jos vadovo skyrimo tvarka ir kokie pretendentams į šį postą keliami reikalavimai.
Lietuvos apeliaciniame teisme svečius iš Korėjos priėmė Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas, Teisėjų tarybos narys V. Milius ir Teisėjų tarybos pirmininkė L. Garnelienė. Po pažinties su Lietuvos vykdomosios teismų savivaldos institucijos veikla aptarti Korėjos atstovus dominantys klausimai, susiję su teisėjų vertinimu, teisėmis, jų drausmine atsakomybe ir savivaldos institucijų bei kitų komisijų struktūra.
Šio vizito metu įvyko susitikimas ir su Lietuvos antstolių rūmų prezidiumo pirmininke I. Karaliene, kurio metu pristatyta Antstolių rūmų veikla. Tiek atstovai iš Korėjos Respublikos nacionalinės teismų administracijos, tiek I. Karalienė domėjosi antstolių veiklos specifika, antstolių darbo krūviu ir jo paskirstymu, antstolių, teismų ir kitų valdžios institucijų pavaldumu.
Nemažai dėmesio šio apsilankymo metu skirta tarptautiniam bendradarbiavimui vystyti. Prieš metus Nacionalinės teismų administracijos atstovai Korėjos Aukščiausiojo Teismo kvietimu lankėsi Korėjos Respublikos teismuose. Dar šio vizito metu buvo aptartos Lietuvos ir Korėjos nacionalinių teismų administracijų bendradarbiavimo galimybės. „Mes ir toliau plėtojame šią bendradarbiavimo idėją, – patvirtino l. e. Nacionalinės teismų administracijos direktoriaus pareigas G. Kanapeckas. – Korėjos atstovų vizito metu turėjome puikią galimybę galutinai aptarti bendradarbiavimo sutarties aspektus“.
Pagal numatomą pasirašyti bendradarbiavimo tarp Lietuvos Respublikos nacionalinės teismų administracijos ir Korėjos Respublikos nacionalinės teismų administracijos sutartį ketinama keistis informacija apie įstatymus ir kitus teisės aktus, reglamentuojančius su teismų sistema susijusius klausimus ir veiklą, informacines technologijas, statistinės informacijos rinkimą ir duomenų apdorojimą, teisėjų korpuso formavimą ir teismų administravimą.

Nacionalinė teismų administracija,
L. Sapiegos g. 15,
LT-10312 Vilnius    
Tel.   (8 5) 268 5186
Faks. (8 5) 268 5187    
info@teismai.lt
www.teismai.lt



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Naujienos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.15688 sekundės -