Ginklų apyvartos kontrolė, registras ir licencijavimas Ginklų fonde prie VRM : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#2505: Svečiai
#0: Vartotojai
#5715: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Ginklų apyvartos kontrolė, registras ir licencijavimas Ginklų fonde prie VRM
Parašė Moderator - 2009-05-12 09:18:42 (3407 perskaityta )

Ginklų apyvartos kontrolė, registras ir licencijavimas Ginklų fonde prie VRM

Vyriausybės pasitarime pritarta Saulėlydžio komisijos siūlymas dėl Ginklų fondo bei jam priklausančios Giraitės ginkluotės gamyklos veiklos tęstinumo. Siekiant suskurti efektyvų mechanizmą ginklų, šaudmenų ir sprogmenų kontrolės srityje, nutarta palikti centralizuotą šios srities priežiūrą.
Vyriausybė pritarė Saulėlydžio komisijos nuomonei, kad ginklų apyvartos kontrolės, registravimo ir licencijavimo funkcijos bei centralizuotas specialiųjų statuso subjektų aprūpinimas ginkluote turi būti sutelktos vienoje institucijoje – Ginklų fonde prie Vidaus reikalų ministerijos, o politikos formavimo ir teisės aktų rengimo funkcijas turėtų atlikti Vidaus reikalų ministerija. Taip pritarta siūlymui šiuo metu nuostolingai veikiančią Giraitės ginkluotės gamyklą ruošti privatizavimui.
Remiantis Vyriausybės programoje įtvirtinta nuostata centralizuotai vykdyti viešuosius pirkimus, pabrėžta būtinybė vienai institucijai vykdyti ginklų užsakymus ir įsigijimą. „Be to, nuo 2010 metų įsigalioja Europos Sąjungos reikalavimai, pagal kuriuos šalis narė turės dar labiau sugriežtinti ginklų apyvartos kontrolę – Lietuva pagal tokią sistemą dirba jau dabar ir tarptautinėje aplinkoje dažnai pateikiama kaip geros praktikos šioje srityje pavyzdys“, - sakė Saulėlydžio komisijos pirmininkas Valentinas Milaknis.
Priimant sprendimą dėl tolesnės Giraitės ginkluotės gamyklos veiklos, atsižvelgta į tai, jog pagal Finansų ministerijos ir Giraitės gamyklos skolos grąžinimo sutartį nuo 2010 metų Lietuva privalės mokėti palūkanas, o nuo 2011 m. – pradėti grąžinti skolą. Taip pat atsižvelgta ir į tai, kad Seime jau yra užregistruotas įstatymo pakeitimas, kuriuo ši gamykla būtų perkelta iš strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių sąrašo į nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą. Todėl siekiant užtikrinti pažangiai įrengtos gamyklos veiklos tęstinumą, o kartu gauti lėšų paskolai dengti, nutarta priskirti Giraitės ginkluotės gamyklą Ūkio ministerijos pavaldumui ir ieškoti strateginio investuotojo, kuris atitiktų transatlantinės integracijos kriterijus.
Atsižvelgiant į Vyriausybės pasitarime priimtus sprendimus, parengtus vadovaujantis Saulėtekio komisijos siūlymais, Vidaus reikalų ir Ūkio ministerijoms iki liepos 1 dienos pavesta parengti atitinkamų teisės aktų projektus.
Daugiau informacijos http://www.lrv.lt/lt/naujienos/pranesimai-spaudai/?nid=4888



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.22696 sekundės -