Tarptautiniam krovinių vežimui elektroniniai važtaraščiai : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#846: Svečiai
#0: Vartotojai
#5715: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Tarptautiniam krovinių vežimui elektroniniai važtaraščiai
Parašė Moderator - 2009-05-13 16:45:33 (4689 perskaityta )

Tarptautiniam krovinių vežimui elektroniniai važtaraščiai

Lietuvos vežėjai, kelių transportu vežantys krovinius tarptautiniais maršrutais, artimiausiu metu galės naudoti elektroninius važtaraščius. Vyriausybė šiandien nutarė kreiptis į šalies Prezidentą su prašymu pateikti Seimui ratifikuoti Tarptautinio krovinių vežimo keliais sutarties konvencijos (CMR) papildomą protokolą dėl elektroninio važtaraščio.

Pagal šiuo metu galiojančias CMR konvencijos nuostatas važtaraštis, naudojamas tarptautiniu maršrutu vežant krovinį kelių transportu, turi būti popierinis dokumentas. Įteisinus elektroninius važtaraščius, jie bus lygiaverčiai iki šiol reikalautiems popieriniams dokumentams ir turės tokią pat įrodomąją vertę. Tokio važtaraščio autentiškumas bus patvirtinamas elektroniniu parašu ar kitu elektroniniu autentifikavimo metodu, leidžiamu šalyje, kurioje važtaraštis surašomas.
Elektroninio pranešimo būdu taip pat galės būti surašomas bet koks paklausimas, deklaracija, instrukcija, prašymas, išlyga ar kitas pranešimas, susijęs su vežimo sutarties, kuriai taikoma CMR konvencija, vykdymu.
Tai suteiks galimybę vežėjams greičiau ir paprasčiau pildyti dokumentus, elektroniniu būdu registruoti ir tvarkyti duomenis. Lietuvos vežėjai ir ekspeditoriai galės paprasčiau sudaryti, o esant reikalui – keisti krovinių vežimo tarptautiniais maršrutais sutartis. Bus taupomas laikas ir mažinamos sąnaudos, pagerės sąlygos verslui.
Pažymėtina, kad elektroninis duomenų perdavimas jau yra naudojamas tarptautiniais maršrutais vežant krovinius geležinkelių, oro, jūrų bei vidaus vandenų transportu.
Prie Tarptautinio krovinių vežimo keliais sutarties konvencijos (CMR) Lietuva prisijungė 1993 m. Papildomas šios konvencijos protokolas, kuriuo siekiama įteisinti elektroninį duomenų perdavimą vežant krovinius tarptautiniais maršrutais, pasirašytas Ženevoje 2008 m. Lietuvoje šis protokolas įsigalios, kai šalis atliks visas būtinas vidaus teisines procedūras.



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.19654 sekundės -