Teismas: Lavoriškių rinktinės vadas į žemesnes pareigas perkeltas neteisėtai : Teismai : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#1084: Svečiai
#0: Vartotojai
#5715: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Teismai : : Teismas: Lavoriškių rinktinės vadas į žemesnes pareigas perkeltas neteisėtai
Parašė Moderator - 2009-11-5 17:14:18 (2194 perskaityta )

Teismas: Lavoriškių rinktinės vadas į žemesnes pareigas perkeltas neteisėtai

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), išnagrinėjęs administracinę bylą pagal R. L. skundą Valstybės sienos apsaugos tarnybai prie VRM dėl įsakymo panaikinimo, grąžinimo į eitas pareigas ir darbo užmokesčio priteisimo, nusprendė patenkinti pareiškėjo skundą.

 Vidaus tarnybos majoras R. L. prašė teismo panaikinti kaip neteisėtą ir nepagrįstą Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos (VSAT prie VRM) vado 2009-05-21 įsakymą „Dėl R. L. perkėlimo į Vilniaus rinktinę“; grąžinti jį į VSAT prie VRM Vilniaus rinktinės Lavoriškių rinktinės vado pareigas; priteisti iš atsakovo darbo užmokesčio skirtumą, susidariusį dėl perkėlimo į viena pakopa žemesnes pareigas. Pareiškėjas teismui paaiškino, kad dėl jam nesuprantamų priežasčių 2009 m. buvo įtrauktas į atestuojamų pareigūnų sąrašą, nors vos prieš pusmetį jis buvo atestuotas ir įvertintas teigiamai. 2009-05-19 nebuvo paskirta neeilinė atestacija, jis buvo atestuojamas pagal sąrašą. R. L. manymu, atestacija vyko pažeidžiant procedūras, atestacinės komisijos išvados nemotyvuotos, priimtos pažeidžiant tesės aktus.
VSAT prie VRM atstovas teismui paaiškino, kad pareiškėjas R. L. dirbo Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos, kuriai priskirtas saugoti ruožas ribojasi su Baltarusija, vadu. Jis privalėjo pilnai kontroliuoti padėtį užkardoje, tačiau tai darė nepakankamai gerai. Per 2008-2009 m. laikotarpį atliekant ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl piktnaudžiavimo tarnyba buvo pareikšti įtarimai 22-iems VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnams, iš jų 19 pareigūnų teismo nutartimi nušalinti nuo tarnybos, 2 pareigūnai atleisti iš tarnybos. Įtarimai pareigūnams pareikšti dėl to, kad pastarieji, piktnaudžiaudami tarnyba, sistemingai ėmė kyšius iš krovininių transporto priemonių vairuotojų (dažniausiai užsienio šalių piliečių - rusų, baltarusių, ukrainiečių, kazachų, kirgizų ir kt.), išvykstančių iš Lietuvos per Lavoriškių PKP. Atsakovo manymu, R. L. po eilinės atestacijos nesiėmė aktyvių veiksmų siekiant pakeisti padėtį užkardoje, todėl jam ir buvo surengta neeilinė atestacija.
Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą, priėjo išvadą, kad 2009-05-21 VSAT prie VRM vadas, priimdamas Įsakymą, pažeidė taisykles, turėjusias užtikrinti objektyvų visų aplinkybių įvertinimą bei sprendimo pagrįstumą, įsakymas yra visiškai nemotyvuotas, neatitinkantis esminių Viešojo administravimo įstatymo 8 str. reikalavimų, todėl turi būti panaikintas. Pripažinus, kad įsakymas dėl R. L. perkėlimo į Vilniaus rinktinę yra nepagrįstas, teismas patenkino ir kitus R. L. skundo reikalavimus - grąžinti jį į VSAT prie VRM Vilniaus rinktinės Lavoriškių rinktinės vado pareigas bei priteisti iš atsakovo pareiškėjo naudai darbo užmokesčio skirtumą, susidariusį dėl perkėlimo į kitas pareigas už laikotarpį nuo 2009 m. gegužės 25 d. iki teismo sprendimo įvykdymo dienos.
Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 14 dienų nuo jo paskelbimo apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.
Informaciją pateikė:
Vilniaus apygardos administracinio teismo
pirmininkės padėjėja ryšiams su visuomene
Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė
Tel. (8 5) 264 1270, mob. 8 698 16 692
El. paštas baltaduone@vaateismas.lt /> www.vaateismas.lt




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Teismai

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.25904 sekundės -