Dėl darbo organizavimo Kauno apygardos teisme : Teismai : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#5168: Svečiai
#0: Vartotojai
#5715: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Teismai : : Dėl darbo organizavimo Kauno apygardos teisme
Parašė Moderator - 2009-11-10 18:16:51 (2371 perskaityta )

Dėl darbo organizavimo Kauno apygardos teisme

Įvairiose žiniasklaidos priemonėse pasirodė informacija, jog Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjai Neringai Venckienei grįžus į darbą po ligos ir neapmokamų atostogų, teisme kilo sunkumų organizuojant darbą. Reaguodami į tai pareiškiame, jog ši informacija neatspindi esamos padėties.

Bylos Kauno apygardos teisme yra ir bus nagrinėjamos pagal numatytą grafiką. Teismo vadovybė gavo kai kurių Civilinių bylų skyriaus teisėjų pareiškimus (prašymus) neskirti jų nagrinėti bylas kolegialiai su šio skyriaus teisėja Neringa Venckiene. Į šiuos pareiškimus (prašymus) bus atsižvelgiama organizuojant skyriaus darbą, tačiau tai neturės įtakos bylų nagrinėjimo operatyvumui bei jose dalyvaujančių asmenų teisei į greitą bylų išnagrinėjimą. Žiniasklaida situaciją nepagrįstai vertina kaip teisme bręstantį maištą. Toks vertinimas neatitinka realiai susiklosčiusios padėties.
Teismo vadovybė nėra kompetentinga imtis kokių nors kitokių priemonių ir spręsti klausimą, ar teisėjos Neringos Venckienės elgesys buvo nesuderinamas su teisėjų etikos reikalavimais. Ar teisėjos Neringos Venckienės veiksmai sudaro pagrindą kreiptis į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją dėl patraukimo drausminėn atsakomybė, numatoma spręsti artimiausiame Teisėjų tarybos posėdyje.
Informaciją pateikė:
Kauno apygardos teismo pirmininko patarėjas Marius Jonaitis




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Teismai

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.18671 sekundės -