Teismas atmetė AB „Agrowill Group“ ir ŽŪB „Agrowill Dumšiškės“ skundą : Teismai : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#1325: Svečiai
#0: Vartotojai
#5715: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Teismai : : Teismas atmetė AB „Agrowill Group“ ir ŽŪB „Agrowill Dumšiškės“ skundą
Parašė Moderator - 2009-11-12 17:50:57 (2488 perskaityta )

Teismas atmetė AB „Agrowill Group“ ir ŽŪB „Agrowill Dumšiškės“ skundą

Panevėžio apygardos teismo teisėjų kolegija atmetė AB „Agrowill Group“ ir ŽŪB „Agrowill Dumšiškės“ atskirąjį skundą ir paliko galioti Panevėžio miesto apylinkės teismo hipotekos skyriaus 2009 m. rugpjūčio 20 d. nutartį dėl priverstinio skolos išieškojimo UAB FMĮ „Orion Securities“ naudai.

 2008 m. lapkričio mėnesį AB „Agrowill Group“ kreipėsi į UAB FMĮ „Orion Securities“ dėl 2 275 000 Lt vertės obligacijų emisijos išplatinimo. 2008-12-01 tarp AB „Agrowill Group“ ir UAB FMĮ „Orion Securities“ buvo sudaryta sutartis, pagal kurią kreditorius įsipareigojo veikti kaip AB „Agrowill Group“ finansinis patarėjas investicijų į AB „Agrowill Group“ pritraukimo klausimais, kiek tai susiję su AB „Agrowill Group“ išleidžiama nevieša 2 275 000 Lt nominalios vertės obligacijų emisija. Obligacijų išpirkimo terminas – 2009-03-23. Su AB „Agrowill Group“ taip pat buvo sudaryta Obligacijų savininkų interesų gynimo sutartis, kuria UAB FMĮ „Orion Securities“ įsipareigojo ginti AB „Agrowill Group“ obligacijų savininkų teises ir teisėtus interesus.
Be to, šalys 2009-05-05 sudarė papildomą susitarimą prie 2008-12-01 sutarties ir susitarė dėl mokėjimų už neišpirktas obligacijas išdėstymo. Tačiau skolininkė išpirko tik 191 100 vienetų obligacijų jų nominalia verte už 193 655,97 Lt. O nuo 2009 m. liepos mėn. visai nebevykdė mokėjimų pagal susitarimuose išdėstytą mokėjimų grafiką, todėl sudarė 2 489 727,01 Lt skola. Skolininkei buvo pateiktas reikalavimas ištaisyti susidariusį pažeidimą, tačiau ji to nepadarė.
Atskiraisiais skundais skolininkė AB „Agrowill Group“ ir įkaito davėja ŽŪB „Agrowill Dumšiškės“ prašė panaikinti Panevėžio miesto apylinkės teismo hipotekos skyriaus 2009 m. rugpjūčio 20 d. nutartį, nes laikė ją nepagrįsta ir neteisėta. Nurodė, kad vertybiniai popieriai, vadovaujantis Akcinių bendrovių įstatymo 55 str., buvo įkeisti UAB FMĮ „Orion Securities“, su kuria, apklausus Obligacijų turėtojus, buvo suderinusi 2 275 000 Lt nominalios vertės obligacijų emisijos, kurios išpirkimo data – 2009-03-23, refinansavimo sąlygas. 2009-05-11 sudarė susitarimus su obligacijų turėtojais prie pirminių obligacijų pasirašymo sutarčių dėl nurodytų obligacijų emisijos. Susitarimuose skolininkė ir obligacijų turėtojai numatė Obligacijų išpirkimo termino pratęsimą susitarimuose nurodytomis sąlygomis ir tvarka. Dėl to mano, kad kreditorius, būdamas visų šios emisijos obligacijų savininkas, neturi pagrindo kreiptis į teismą, nes Obligacijų turėtojai savo valią išreiškė, sudarydami susitarimus ir sutikdami su pasiūlytomis refinansavimo sąlygomis.
Išnagrinėjusi bylą teisėjų kolegija atmetė apeliančių argumentus kaip nepagrįstus, kadangi apeliantės nepateikė įrodymų, kad papildomus susitarimus vykdė pagal sudarytus su obligacijų turėtojais grafikus. Kolegija konstatavo, kad Panevėžio miesto apylinkės teismo Hipotekos skyrius pagrįstai areštavo skolininkės AB „Agrowill Group“ ir įkaito davėjos ŽŪB „Agrowill Dumšiškės“ įkeistą turtą. Įstatymas reglamentuoja, jeigu skolininkas prievolės neįvykdo, hipotekos kreditoriaus prašymu jo reikalavimas patenkinamas, nukreipus išieškojimą į įkeistą daiktą.

Informaciją pateikė:
Panevėžio apygardos teismo
atstovė ryšiams su visuomene
J. Gudelienė
El. p. jolita.gudeliene@teismas.lt




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Teismai

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.17054 sekundės -