LVAT: Neblaiviems vairuotojams gali būti atimta teisė vairuoti visų rūšių transporto priemones : Teismai : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#885: Svečiai
#0: Vartotojai
#5714: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Teismai : : LVAT: Neblaiviems vairuotojams gali būti atimta teisė vairuoti visų rūšių transporto priemones
Parašė Moderator - 2009-12-3 17:57:49 (2378 perskaityta )

LVAT: Neblaiviems vairuotojams gali būti atimta teisė vairuoti visų rūšių transporto priemones

Pagal Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) praktiką, teisės vairuoti visų rūšių transporto priemones atėmimu iš neblaivių vairuotojų yra siekiama, kad administracinėn atsakomybėn patrauktas asmuo nebegalėtų daryti naujų teisės pažeidimų, susijusių su transporto priemonių vairavimu.

Pastaruoju metu visuomenės informavimo priemonėse pasirodė informacija apie tai, kad apylinkių teismai iš neblaivių vairuotojų atima tik vieną ar kelias iš turimų vairavimo kategorijų.
LVAT sprendimuose ne kartą pažymėjo, jog administracinė nuobauda – teisės vairuoti transporto priemones atėmimas – skirta tam, kad administracinėn atsakomybėn patrauktas asmuo nebegalėtų padaryti naujų teisės pažeidimų, susijusių su transporto priemonių (visų rūšių automobilių, traktorių ir kitokių savaeigių mašinų, troleibusų, priekabų, puspriekabių, taip pat motociklų ir kitų motorinių transporto priemonių, išskyrus mopedus ir motorinius dviračius) vairavimu (sprendimai bylose Nr. N575-1405/2009, N444-3426/2009, N444-462/09, N444-803/2008).
„LVAT praktikoje yra buvę panašių atvejų, kai pirmosios instancijos teismas atėmė ne visų, o tik tam tikrų rūšių transporto priemonių vairavimo teises iš neblaivių vairuotojų. LVAT nagrinėtose bylose yra konstatavęs, kad teisės vairuoti tik vienos ar kelių rūšių transporto priemones atėmimas neblaiviems vairuotojams neproporcingas keliamam pavojui visuomenei ir daromo pažeidimo sudėtingumui“ – teigia Ričardas Piličiauskas, šiuo metu einantis teismo pirmininko pareigas.
Informaciją pateikė:
Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo
administracijos sekretorė (atstovė spaudai)
Neringa Lukoševičienė
Tel. (8 5) 268 55 83
Mob. tel. 8 655 22 506




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Teismai

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.15145 sekundės -