Vaiko pinigai – vaikams iki septynerių metų : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#5581: Svečiai
#0: Vartotojai
#5715: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Vaiko pinigai – vaikams iki septynerių metų
Parašė Moderator - 2009-12-9 20:18:03 (3503 perskaityta )

Vaiko pinigai – vaikams iki septynerių metų

Gruodžio 9 d. Seimas, pritaręs Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymui, pertvarkėi išmokos vaikui mokėjimą, kad jis nedubliuotų motinystės (tėvystės) pašalpų ir būtų labiau atsižvelgiama į šeimos pajamas ir teikiamą kitą valstybės socialinę paramą tam tikro amžiaus vaikams.

97,5 lito dydžio išmoka bus mokama vaikams iki 2 metų, jei jų tėvai ar globėjai negauna motinystės (tėvystės) pašalpos arba jei pašalpos dydis yra mažesnis nei 525 litai. Jeigu vidutinės šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės nei minėtoji suma, kiekvienam vaikui nuo 2 iki 7 metų būtų mokama 52 litų dydžio išmoka.
Įvertinus tai, kad mokyklinio amžiaus vaikus auginančios šeimos, kurių mėnesio pajamos mažesnės nei 525 litų, gauna paramą - nemokamą maitinimą mokykloje, išmoką mokinio reikmenims įsigyti - siūloma laikinai, sunkmečio laikotarpiu, vyresniems kaip 7 metų vaikams išmokos neskirti.
Siūloma didesnį dėmesį atkreipti į gausias šeimas, auginančias tris ir daugiau vaikų bei turinčias globotinių. Joms šiuo laikotarpiu dar sudėtingiau, todėl reikalinga ir didesnė valstybės pagalba. Todėl, jei šeima augina ir (ar) globoja tris ir daugiau vaikų ir vidutinės šeimos pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 525 litai, vaikui nuo 7 metų iki 18 metų bus mokami „vaiko pinigai“. Išmoka bus mokama iki kiekvienam vaikui sukaks 18 metų, jei pilnamečiai šios šeimos vaikai mokysis, bet ne ilgiau kaip iki 24 metų.




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.21478 sekundės -