Teismas panaikino Liustracijos komisijos sprendimą dėl Kazimiros Danutės Prunskienės : Teismai : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#3083: Svečiai
#0: Vartotojai
#5715: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Teismai : : Teismas panaikino Liustracijos komisijos sprendimą dėl Kazimiros Danutės Prunskienės
Parašė Moderator - 2010-02-10 17:20:16 (2053 perskaityta )

Teismas panaikino Liustracijos komisijos sprendimą dėl Kazimiros Danutės Prunskienės

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), viešame teismo posėdyje išnagrinėjęs administracinę bylą pagal Kazimiros Danutės Prunskienės skundą Asmenų, slapta bendradarbiavusių su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis, veiklos vertinimo tarpžinybinei komisijai dėl 2009-09-10 nutarimo panaikinimo, patenkino pareiškėjos skundą.

K. D. Prunskienė kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą prašydama panaikinti Asmenų, slapta bendradarbiavusių su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis, veiklos vertinimo tarpžinybinės komisijos 2009-09-10 nutarimą, kuriuo ji pripažinta slapta bendradarbiavusi su buvusios SSSR specialiosiomis tarnybomis. Pareiškėjos manymu, Komisija negalėjo jos atžvilgiu priimti teisėto ir pagrįsto nutarimo, nes jai nesuteikta teisė pakeisti Vilniaus apygardos teismo 2003-05-15 sprendimo ir priimti teismo sprendimo neatitinkantį administracinį aktą.
Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinę bylą priėjo išvadą, kad Vilniaus apygardos teismas, priimdamas 2003-05-15 sprendimą dėl K. D. Prunskienės, turėjo įstatyminius įgaliojimus ir buvo kompetentingas teismas spręsti Aukščiausiojo teismo sprendimo panaikinimo klausimą, o Komisija priimdama 2009-09-10 nutarimą, vadovavosi negaliojančiu Aukščiausiojo teismo 1992-09-14 sprendimu, todėl šiuo metu negalima įvertinti faktų naujumo ir jo įtakos sąryšyje su Vilniaus apygardos teismo 2003-05-15 sprendimu. Komisija, manydama, kad yra pagrindas pakeisti Vilniaus apygardos teismo sprendimą, visų pirma turi pasinaudoti proceso atnaujinimo galimybe. Tokia galimybe Komisija nepasinaudojo. Nenustatytas ir įstatyminis pagrindas administracinei procedūrai pradėti. Todėl teismas neperduoda Komisijai klausimą nagrinėti iš naujo, o šio klausimo sprendimą palieka Komisijos nuožiūrai.
Teismas nepasisakė dėl surinktų įrodymų pakankamumo, kadangi vykdant administracinę procedūrą buvo padaryti pažeidimai, dėl kurių toks vertinimas netenka prasmės.
Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 14 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Informaciją pateikė:
Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė
Vilniaus apygardos administracinis teismo
pirmininkės padėjėja ryšiams su visuomene
Tel. (8 5) 264 1270, mob. 8698 16 692
El. p. baltaduone@vaateismas.lt




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Teismai

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.22503 sekundės -