Dėl tikrovės neatitinkančios informacijos žiniasklaidos priemonėse : Teismai : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#1353: Svečiai
#0: Vartotojai
#5715: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Teismai : : Dėl tikrovės neatitinkančios informacijos žiniasklaidos priemonėse
Parašė Moderator - 2010-02-25 16:40:43 (2159 perskaityta )

Dėl tikrovės neatitinkančios informacijos žiniasklaidos priemonėse

2010 m. vasario 24 d. laikraštyje „Lietuvos žinios“ (Nr. 44 (12 573)) buvo išspausdintas žurnalistės Daivos Baronienės straipsnis pavadinimu „Nušalintam teisėjui žydėjo gėlės“. Po nuotrauka, pridėta prie straipsnio, išspausdintas prierašas: „Įtariamasis, privačia teisininko praktika besiverčiantis R. Savickas buvo pakviestas į Panevėžio apygardos teismo rūmus, kuriuose jo garbei buvo surengta puota“.

Iš tiesų 2010 m. vasario 19 d. Panevėžio apygardos teismo darbuotojai 15 valandą susirinko į posėdžių salę pasveikinti du savo kolektyvo narius, vasarį švenčiančius 50 metų jubiliejus. Ta proga jiems buvo įteiktos gėlių puokštės, tarti sveikinimo žodžiai. Po keliolika minučių užtrukusio paminėjimo teisme darbas toliau tekėjo įprasta vaga.
Todėl atsakingai pareiškiame, kad jokia puota, minima žiniasklaidos priemonėse, teismo patalpose nei R. Savicko, nei kito sukaktuvininko garbei nevyko, o tokie šmeižikiško ir visuomenę prieš teismo instituciją nuteikiančio pobūdžio pranešimai yra visiškai tikrovės neatitinkanti informacija. Straipsnį parašiusi žurnalistė pati buvo atvykusi į teismą ir galėjo tuo įsitikinti savo akimis.
Taip pat norime pabrėžti, kad vienas iš jubiliatų – R. Savickas, nors yra laikinai nušalintas nuo pareigų, nėra atleistas prezidento dekretu, todėl tebėra Panevėžio apygardos teismo kolektyvo narys ir ilgametis šio teismo darbuotojas.
Panevėžio apygardos teismas reiškia susirūpinimą dėl to, kad kai kurie žiniasklaidos atstovai, kurių garbinga misija yra nušviesti visuomenę tikrais, o ne išgalvotais įvykiais, elgiasi taip neatsakingai skleisdami melagingus pranešimus ir klaidindami plačiąją visuomenę. Teismas jau išsiuntė prašymą dienraščio „Lietuvos žinios“ vyriausiajam redaktoriui su prašymu kuo skubiau paneigti tikrovės neatitinkančią informaciją.
Informaciją pateikė:
Panevėžio apygardos teismo
atstovė ryšiams su visuomene
Jolita Gudelienė
El. p. jolita.gudeliene@teismas.lt 




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Teismai

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.16314 sekundės -