Ministro Pirmininko A. Kubiliaus interviu Žinių radijo laidai Pozija : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#2011: Svečiai
#1: Vartotojai
#5711: Registruoti vartotojai

# Moderator


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Ministro Pirmininko A. Kubiliaus interviu Žinių radijo laidai Pozija
Parašė Moderator - 2010-07-8 08:34:51 (2571 perskaityta )

Ministro Pirmininko A. Kubiliaus interviu Žinių radijo laidai Pozija

Ministro Pirmininko klausiama apie Seimo narių, tarp jų ir frakcijos narių, raginimą Prezidentei vetuoti įstatymą, kuris užkerta kelią savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvauti visuomeninėms organizacijoms. Premjeras primena, kad Seimas pakankamai vieningai priėmė naują savivaldos tarybų rinkimų įstatymą, kuriame, atsižvelgiant į Konstitucinio teismo rekomendacijas, numatyta, kaip atskiri piliečiai, nedalyvaujantys kokių nors organizacijų veikloje gali tapti kandidatais tokiuose rinkimuose. Leidimas dalyvauti visuomeninėms organizacijoms, pasak Premjero, reikštų viena – jos dalyvautų rinkimuose turėdamos žymiai mažesnę institucijų priežiūrą ir kontrolę vykdant rinkimines kampanijas.
Klausiama Premjero nuomonės dėl JAV susiklosčiusios tradicijos daugumą pareigūnų rinkti tiesiogiai, o Lietuvoje to tarsi bijomasi. A. Kubilius sako, jog įvairiose šalyse veikia skirtingos politinės sistemos, o Lietuvoje turime gerai išplėtotą demokratinę sistemą, nereikia ieškoti naujų mechanizmų, ją reikia toliau stiprinti, ypač prižiūrint, kad ji veiktų skaidriai.
Daug tyrimų rodo, kad Lietuvoje problemų turi teisingumo sistema. Prezidentės siūlymui įvesti tarėjų institutą teismuose, pasak A. Kubiliaus, partija tikrai pritartų. Kartu Premjeras pabrėžė, jog paskutinis „Freedom House“ tyrimas taip pat parodė jog didelių problemų turi ir žiniasklaida. „Mes daug kalbame apie korupciją vykdomojoje valdžioje, parlamentinėje, tačiau užmirštame ir nekalbame apie ketvirtąją valdžią. Galvoti kad ji yra savaime skaidri ir išvengianti korupcijos įtakų būtų turbūt šiek tiek naivu“, – sako Premjeras A. Kubilius.
Apie planus įvesti mokestį daugiabučių gyventojams būsimiems namo remontams. A. Kubilius sako, kad tokių įmokų negalime vadinti mokesčiais, tai tiesiog patogesnis ir efektyvesnis būdas paruošti namą galimiems remontams.
Naikinamų apskričių viršininkai taps Premjero politiniais patarėjais – į tai Premjeras A. Kubilius atsako, jog jie taps regioninių tarybų nariais ir buvo pasirinkta forma šiame etape juos traktuoti kaip Vyriausybės patarėjus.
Premjeras taip pat pateikia savo nuomonę apie Gugenheimo muziejų, apie atleistą valstybės tarnybos vadovą ir jo norą prisiteisti neturtinės žalos iš valstybės, apie demokratinės politikos instituto skaidrumą, apie Lietuvos–Lenkijos santykių kryptis išrinkus naują prezidentą B. Komorovskį.
Skaityti naujieną LRV svetainėje



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.17865 sekundės -