Teisės aktai bus skelbiami elektroniniame Teisės aktų registre : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#965: Svečiai
#0: Vartotojai
#5714: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Teisės aktai bus skelbiami elektroniniame Teisės aktų registre
Parašė Moderator - 2009-05-27 14:14:05 (3497 perskaityta )

Teisės aktai bus skelbiami elektroniniame Teisės aktų registre

Šiandien Vyriausybės posėdyje pritarta Teisingumo ministro pateiktai teisės aktų skelbimo koncepcijai, kurioje nustatyta, kad visi teisės aktai oficialiai įsigalios juos paskelbus elektroniniame Teisės aktų registre, taip atsisakant popierinės jų skelbimo formos.
Iki šiol galiojo įstatymuose įtvirtinta tvarka, kad teisės aktai įsigalioja po jų paskelbimo „Valstybės žiniose“ arba nustatytais atvejais paskelbus juos visuomenės informavimo priemonėse ar atitinkamos institucijos interneto tinklalapyje. Toks išskaidytas teisės aktų publikavimas nebuvo patogus, be to, jam išleista nemažai lėšų.
Vyriausybė posėdyje pritarė teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus siūlymui nustatyti, kad visi priimti teisės aktai oficialiai būtų skelbiami viename Teisės aktų registre ir įsigaliotų nuo jų paskelbimo momento elektroninėje erdvėje. Koncepcijoje nustatyta, kad šiame registre įregistruotas tekstas turės oficialaus teisės šaltinio galią. Pasak ministro R. Šimašiaus, toks teisės aktų skelbimas užtikrins greitesnę ir tikslesnę jų paskelbimo ir įsigaliojimo procedūrą. Be to, bendroje sistemoje viešinamus teisės aktus bus žymiai paprasčiau ir patogiau rasti kiekvienam gyventojui. Aktuali informacija bus pateikiama koncentruotai ir nemokamai.
Patvirtinus koncepcijoje numatytą teisės aktų įsigaliojimo ir viešinimo tvarką, prasmės neteko valstybės įmonės ,,Valstybės žinios“ veikla. Nutarime dėl koncepcijos nustatyta, kad šios įmonės atliekamos funkcijos bus perduotos registrą tvarkančiai įstaigai ir teisės aktų informacinę sistemą valdančiai institucijai, o pati įmonė likviduota. Teisingumo ministro teigimu, taip kasmet bus sutaupoma nemažai valstybės biudžeto lėšų. Be to, daugiau nei 5 tūkst. institucijų nebeliks prievolės prenumeruoti ir kaupti spausdintinių „Valstybės žinių“ leidinių.
Sukūrus vieningą elektroninę sistemą teisės aktams skelbti, joje bus viešinami ir teismų baigiamieji sprendimai. Ateityje Nacionalinis Teisės aktų registras bus integruotas ir į Europos Sąjungos valstybių narių nacionalinių teisės aktų portalą „N-Lex“.
Koncepcijos nuostatoms įgyvendinti artimiausiu metu bus parengti teisės aktų projektai, dėl kurių galutinį sprendimą turės priimti Seimas.
Vyriausybė jau yra pritarusi Teisingumo ministerijos siūlymui vienoje informacinėje sistemoje skelbti ir visus teisės aktų projektus. Nuo birželio visų Vyriausybės ir savivaldybių institucijų rengiami teisės aktų projektai turės būti publikuojami Seimo Teisės aktų informacinėje sistemoje, o nuorodos į ją pateikiamos šių institucijų internetinėse svetainėse.
Daugiau informacijos www.lrv.lt



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.14829 sekundės -