A. Kubilius:Lietuvos energetinės nepriklausomybės klausimais Lietuvos ir Vokietijos nuomonės sutampa : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#933: Svečiai
#0: Vartotojai
#5715: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : A. Kubilius:Lietuvos energetinės nepriklausomybės klausimais Lietuvos ir Vokietijos nuomonės sutampa
Parašė Moderator - 2010-09-7 10:34:04 (3242 perskaityta )

A. Kubilius:Lietuvos energetinės nepriklausomybės klausimais Lietuvos ir Vokietijos nuomonės sutampa

Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus susitikime su Vokietijos kanclere Angela Merkel buvo aptarti svarbūs strateginiai klausimai – kalbėta vieningesnės Europos, energetikos, krizės įveikimo temomis.
Abi šalys sutarė, jog po krizės Europa turi tapti stipresnė ir labiau vieninga. Europa lengviau atlaikys krizes ir globalią konkurenciją, jeigu drąsiai eis gilesnės ekonominės integracijos keliu. Lietuva ypač pozityviai vertina pastarojo laikotarpio ES iniciatyvas kurti ir įgyvendinti bendrą energetikos politiką.
Kanclerė pažymėjo, kad Lietuva labai konstruktyviai bendradarbiauja su ES energetikos komisaru Giunteriu Etingeriu siekiant ilgalaikės vieningesnės Europos energetikos politikos. Susitikime daug dėmesio skirta Lietuvos, o kartu ir Europos iššūkiams energetikos srityje. Pasak A. Kubiliaus, kanclerė yra gerai informuota apie problemas, kurias Lietuva turi išspręsti.
Pasak Ministro Pirmininko, pačiais svarbiausiais klausimais – kaip turi būti plėtojama elektros rinka šiame regione, kaip turi būti sprendžiami dujų tiekimo klausimai – požiūriai visiškai sutapo. „Tai reiškia, kad mūsų regiono energetikos problemų sprendimo būdas, kurio pradžią matėme jau šiek tiek anksčiau, ieškant solidarių bendrų Europai sprendimų, ir yra svarbiausias atsakas į visus mūsų laukiančius iššūkius“, – po susitikimo su kanclere A. Merkel sakė Premjeras A. Kubilius.
Vokietijos kanclerė A. Merkel susitikimo su Premjeru metu išreiškė supratimą ir dėl Lietuvos Vyriausybės vykdomos griežtos biudžeto taupymo politikos. „Puikiai suprantu, kokius sunkius sprendimus jums tenka priimti. Manau, jie buvo ir yra būtini. Negalima ateities kartoms palikti skolų. Ateitį galime kurti tik ant finansinio stabilumo pamatų“, – kanclerė A. Merkel linkėjo Lietuvai sėkmingo viešųjų finansų konsolidavimo.
Skaityti naujieną LRV svetainėje



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.15238 sekundės -