Mikroįmonė sudarys palankias sąlygas kurtis šeimos verslams : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#2204: Svečiai
#1: Vartotojai
#5711: Registruoti vartotojai

# Moderator


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Mikroįmonė sudarys palankias sąlygas kurtis šeimos verslams
Parašė Moderator - 2010-09-9 10:05:38 (2961 perskaityta )

Mikroįmonė sudarys palankias sąlygas kurtis šeimos verslams

Siekdama sudaryti tokias verslo sąlygas, kurios skatintų ne tik sukurti, bet ir plėtoti verslą bei gauti didesnį atlygį, Ūkio ministerija, įgyvendindama projektą „Verslo laiptai“, parengė kompleksinį verslo aplinkos gerinimo pasiūlymą. Ministerija iki rugsėjo 15 d. adresu svv@ukmin.lt laukia pastabų ir nuomonių, ar šie pasiūlymai atitinka verslo visuomenės lūkesčius ir poreikius.
Visų pirma Ūkio ministerija siūlo įteisinti smulkiajam verslui patogesnę, į šeimos verslą orientuotą veiklos formą – mikroįmonę. Planuojama, kad mikroįmonę galės valdyti vienas ar keli šeimos nariai, jai įsteigti pakaks 1000 litų įstatinio kapitalo, įmonei bus taikomas 0 proc. pelno mokestis, tokioje įmonėje galės dirbti iki 10 žmonių. Jei mikroįmonės gaunamos pajamos imtų viršyti 1,5 milijono litų, mikroįmonei automatiškai būtų taikomi uždarosios akcinės bendrovės reikalavimai ir mokesčiai.
Taip pat siūloma tobulinti individualios veiklos verslo formą ir taip sukurti palankesnes sąlygas smulkiajam verslui, ypač tiems, kurie gauna mažas pajamas.
„Siūlome vieną formą – individualią veiklą, kuri apimtų geriausius ir žmonėms palankiausius ypatumus: bendrą tarifą ir palankią apmokestinimo bazę nuo gaunamų pajamų“, – sako Ūkio ministerijos Smulkaus ir vidutinio verslo departamento direktorė Živilė Glaveckaitė.
„Verslo laiptų“ projektas parodė, kad didelė administracinė našta tenka individualia veikla užsiimantiems asmenims, daug sąnaudų atima įsigilinimas į įvairių gaunamų pajamų apmokestinimo bazę. Šiuo metu individualia veikla užsiimančiam asmeniui, gaunančiam 20 000 Lt pajamų per metus, mokestis už verslo liudijimą yra 4 464 Lt, o pagal pažyma mokestinė našta 3 375 Lt (nevertinant galimų atskaitymų). Tačiau asmenys linkę pasirinkti verslo liudijimus ir sumokėti didesnę sumą dėl sudėtingos apskaitos.
Todėl būtina individualia veikla užsiimantiems asmenims suvienodinti apmokestinamų pajamų bazę ir nustatyti bendrą tarifą, apimantį GPM, VSD ir PSD. Tai būtų paskata pereiti iš individualios veiklos dirbantiems su verslo liudijimu į individualią veiklą pagal pažymą tiek ekonomine, tiek komercine prasme.
Verslo liudijimus žmonės renkasi dėl patogaus mokėjimo – taikomas vienas tarifas, paprastas administravimas, o individuali veikla pagal pažymą yra patraukli dėl apmokestinimo – kuo mažiau gaunama pajamų, tuo mažiau mokama.
Siekiama, kad verslininkui sumokėjus vieną mokestį, valstybė gautas įmokas pati paskirstytų biudžete. Taip pat siūloma, kad pasirinkus individualią veiklą gyventojų pajamų mokestis turėtų būti sumažintas iki 5 proc. (šiuo metu taikomas 15 proc. mokestis), o maksimali gaunamų pajamų riba būtų 200 000 litų.
Šiems pokyčiams įgyvendinti Ūkio ministerija siūlo nustatyti pereinamąjį laikotarpį ir numatyti galimybes subsidijuoti verslininkų išlaidas pereinant iš vienos verslo formos į kitą.
Išsamus projekto „Verslo laiptai“ rezultatų pristatymas publikuojamas Ūkio ministerijos svetainėje www.ukmin.lt.
Skaityti naujieną LRV svetainėje



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.17904 sekundės -