Ministro Pirmininko tarnybos prašymas Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#3894: Svečiai
#1: Vartotojai
#5712: Registruoti vartotojai

# Moderator


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Ministro Pirmininko tarnybos prašymas Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai
Parašė Moderator - 2010-09-9 13:48:35 (3037 perskaityta )

Ministro Pirmininko tarnybos prašymas Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai

Ministro Pirmininko tarnyba kreipėsi į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją, prašydama įvertinti 2010 m. rugsėjo 3 d. dienraštyje „Respublika“ išspausdiną Juliaus Girdvainio straipsnį „Valdovų rūmų afera veda iki A. Kubiliaus“.Ministro Pirmininko tarnyba kreipėsi į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją, prašydama įvertinti 2010 m. rugsėjo 3 d. dienraštyje „Respublika“ išspausdiną Juliaus Girdvainio straipsnį „Valdovų rūmų afera veda iki A. Kubiliaus“.
Kreipimesi teigiama, kad minėtame straipsnyje manipuliuojama 2010 m rugsėjo 2 d. paskelbta Viešųjų pirkimų tarnybos ataskaita ir bandoma sudaryti vaizdą, esą Premjero A. Kubiliaus vadovaujama Vyriausybė kažkaip veikė viešųjų pirkimų konkursus, susijusius su Valdovų rūmais. Taip pat pažymima, kad žurnalistas J. Girdvainis, rengdamas straipsnį, nesusisiekė su suinteresuota puse – Premjeru A. Kubiliumi arba jo atstovais.
Ministro Pirmininko spaudos tarnyba rugsėjo 3 d. pranešimu spaudai paneigė straipsnyje išdėstytus faktus, tą patį padarė ir Viešųjų pirkimų tarnyba. Dienraštis „Respublika“ į tai niekaip nereagavo, paneigimai nebuvo publikuoti „Respublikos“ grupės leidiniuose. Maža to, rugsėjo 6 d. J. Girdvainio straipsnis buvo perspausdintas dienraštyje „Vakaro žinios“.
Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos prašoma įvertinti, ar dienraštis ir straipsnio autorius nepažeidė Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso bei Visuomenės informavimo įstatymo nuostatų ir ar nebuvo nusižengta profesinei etikai.
Skaityti naujieną LRV svetainėje



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.21425 sekundės -