Naujienos : Vyriausybė ir ministerijos :Naujienos :TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#620: Svečiai
#0: Vartotojai
#5714: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija


Šviežiausios naujienos

Portalo Naujienos : 'Aktualijos'

#Konkurencijos taryba pradėjo tyrimą dėl LKL ir krepšinio klubų galimo konkurenciją ribojančio susitarimo
#Tamašunienė: sienų kontrolė pratęsta iki gegužės 14 d.
#Namuose pasirūpinti negalią turinčiais negalintys artimieji turi kreiptis į savivaldybes
#Nustatyti reikalavimai vairavimo egzaminų organizatoriams
#Detalizuota tvarka, kaip kreiptis į savivaldybę dėl vaikų priežiūros darželiuose
#Siekiant valdyti rizikas, nustatyti reikalavimai atvirose erdvėse įsikūrusiems traukos objektams
#Ekstremaliosios situacijos šalyje metu visuomenė su PAV ataskaita supažindinama internetu
#Paskolų atidėjimas verslui įtvirtintas vieningu bankų moratoriumu
#Tiesioginio atsiskaitymo su tiekėjais įtraukimas į pirkimo sąlygas
#Koronaviruso pandemijos poveikis notariatui – grėsmingesnis nei 2009 metų krizės


 
Vyriausybė ir ministerijos : Lietuvos konkurencingumas pasaulyje pakilo į 47 vietą
Parašė Moderator - 2010-09-9 16:45:13 (3267 perskaityta )
Pasaulio ekonomikos forumo (World Economic Forum) 2010-2011 metų konkurencingumo ataskaitoje Lietuva pagal konkurencingumo indeksą pakilo šešiomis pozicijomis ir šiais metais užima 47 vietą tarp 139 pasaulio valstybių. Geriausiai įvertintas Lietuvos gyventojų aukštojo išsilavinimo lygis (25 vieta pasaulyje), taip pat IT raštingumas (33).

Vyriausybė ir ministerijos : Ministro Pirmininko tarnybos prašymas Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai
Parašė Moderator - 2010-09-9 14:48:35 (3043 perskaityta )
Ministro Pirmininko tarnyba kreipėsi į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją, prašydama įvertinti 2010 m. rugsėjo 3 d. dienraštyje „Respublika“ išspausdiną Juliaus Girdvainio straipsnį „Valdovų rūmų afera veda iki A. Kubiliaus“.Ministro Pirmininko tarnyba kreipėsi į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją, prašydama įvertinti 2010 m. rugsėjo 3 d. dienraštyje „Respublika“ išspausdiną Juliaus Girdvainio straipsnį „Valdovų rūmų afera veda iki A. Kubiliaus“.

Vyriausybė ir ministerijos : Mikroįmonė sudarys palankias sąlygas kurtis šeimos verslams
Parašė Moderator - 2010-09-9 11:05:38 (2968 perskaityta )
Siekdama sudaryti tokias verslo sąlygas, kurios skatintų ne tik sukurti, bet ir plėtoti verslą bei gauti didesnį atlygį, Ūkio ministerija, įgyvendindama projektą „Verslo laiptai“, parengė kompleksinį verslo aplinkos gerinimo pasiūlymą. Ministerija iki rugsėjo 15 d. adresu svv@ukmin.lt laukia pastabų ir nuomonių, ar šie pasiūlymai atitinka verslo visuomenės lūkesčius ir poreikius.

Vyriausybė ir ministerijos : A. Kubilius:Lietuvos energetinės nepriklausomybės klausimais Lietuvos ir Vokietijos nuomonės sutampa
Parašė Moderator - 2010-09-7 10:34:04 (3242 perskaityta )
Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus susitikime su Vokietijos kanclere Angela Merkel buvo aptarti svarbūs strateginiai klausimai – kalbėta vieningesnės Europos, energetikos, krizės įveikimo temomis.

Vyriausybė ir ministerijos : Kovai su korupcija – daugiau užkardų ir griežtesnė atsakomybė
Parašė Moderator - 2010-09-7 10:26:30 (2634 perskaityta )
Teisingumo ministras siūlo nustatyti, kad kyšiu būtų laikoma ne tik materialinė nauda, bet ir nematerialus atlygis. Tai viena iš siūlomo viso komplekso priemonių, padėsiančių efektyviau kovoti su korupcija ir nusikalstamumu.

Vyriausybė ir ministerijos : Vilkikams siūloma leisti vežti sunkesnius krovinius
Parašė Moderator - 2010-09-7 10:19:19 (2332 perskaityta )
Gerindama verslo aplinką, Susisiekimo ministerija siūlys Vyriausybei ir Seimui padidinti sunkiasvorėms transporto priemonėms nustatytą maksimalią bendrąją leistiną masę nuo 40 iki 48 tonų.

Vyriausybė ir ministerijos : Globalios interneto politikos lyderiai iš 70 pasaulio šalių Lietuvoje
Parašė Moderator - 2010-09-7 10:17:52 (2604 perskaityta )
Rugsėjo viduryje Vilniuje rinksis interneto politikos lyderiai ir inovatoriai. Šio mėnesio 14–17 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks 5-asis pasaulinis Interneto valdymo forumas. Jo metu bus aptariami iššūkiai, su kuriais susiduria šių laikų visuomenė, neįsivaizduojanti savo gyvenimo be informacinių technologijų. Forume ketina dalyvauti pusantro tūkstančio atstovų iš 70 pasaulio valstybių.

Vyriausybė ir ministerijos : A. Kubilius neturi nieko bendro su Valdovų rūmų afera
Parašė Moderator - 2010-09-3 14:27:57 (2442 perskaityta )
Premjeras Andrius Kubilius neturi nieko bendro su Valdovų rūmų afera, o šiandieninė publikacija spaudoje yra visiškas faktų iškraipymas, - teigia Premjero patarėjas Virgis Valentinavičius.

Vyriausybė ir ministerijos : Daugiabučiams atnaujinti – didesnė valstybės parama
Parašė Moderator - 2010-07-21 14:56:59 (2596 perskaityta )
Šiandien Vyriausybė pritarė Aplinkos ministerijos parengtoms Valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti ir daugiabučiams namams atnaujinti (modernizuoti) įstatymo pataisoms ir teiks jo pakeitimo projektą Seimui. Siūlomi pakeitimai sudarytų galimybes padidinti valstybės paramą ir skatinti daugiabučių namų butų savininkus, savivaldybes ir bendrojo naudojimo objektų administratorius aktyviau dalyvauti įgyvendinant valstybinę Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą.

Vyriausybė ir ministerijos : Pritarta Apsaugos nuo smurto privačioje erdvėje įstatymo projektui
Parašė Moderator - 2010-07-21 14:55:38 (3700 perskaityta )
Šiandien Vyriausybė posėdyje pritarė Apsaugos nuo smurto privačioje erdvėje įstatymo projektui ir teikia jį svarstyti Seime.

Vyriausybė ir ministerijos : Dėl darbo karštyje
Parašė Moderator - 2010-07-10 15:46:41 (2743 perskaityta )
Įsibėgėjusi vasara dovanoja permainingus orus: tiek palankius, tiek ir ne itin palankius darbui. Atkreiptinas dėmesys, kad karšti orai sukuria naują pavojų darbo vietose - organizmo perkaitimą. Valstybinė darbo inspekcija primena, kad darbdavys, atlikdamas Darbo kodekse nurodytą pareigą saugiai organizuoti ir vykdyti darbą, privalo įvertinti galimą riziką darbuotojų saugai ir sveikatai ir šiuo atveju taip pat atsižvelgti į, nors laikiną, tačiau gresiantį sveikatai, o gal ir gyvybei pavojų.

Vyriausybė ir ministerijos : Ministro Pirmininko A. Kubiliaus interviu Žinių radijo laidai Pozija
Parašė Moderator - 2010-07-8 09:34:51 (2575 perskaityta )
Ministro Pirmininko klausiama apie Seimo narių, tarp jų ir frakcijos narių, raginimą Prezidentei vetuoti įstatymą, kuris užkerta kelią savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvauti visuomeninėms organizacijoms. Premjeras primena, kad Seimas pakankamai vieningai priėmė naują savivaldos tarybų rinkimų įstatymą, kuriame, atsižvelgiant į Konstitucinio teismo rekomendacijas, numatyta, kaip atskiri piliečiai, nedalyvaujantys kokių nors organizacijų veikloje gali tapti kandidatais tokiuose rinkimuose. Leidimas dalyvauti visuomeninėms organizacijoms, pasak Premjero, reikštų viena – jos dalyvautų rinkimuose turėdamos žymiai mažesnę institucijų priežiūrą ir kontrolę vykdant rinkimines kampanijas.

Vyriausybė ir ministerijos : Vyriausybė nustatė aiškesnę atstovavimo valstybei teismuose tvarką
Parašė Moderator - 2010-07-7 17:23:32 (2817 perskaityta )
Vyriausybė nustatė aiškesnę tvarką, kaip bus atstovaujama valstybei bylose dėl neišmokėtos socialinių išmokų ir darbo užmokesčio dalies priteisimo, nes anksčiau nebuvo išvardintos konkrečios institucijos, kurios turi tokią teisę.

Vyriausybė ir ministerijos : Valstybės tarnautojų atlyginimai mažėjo daugiau nei privačiame ar ūkio sektoriuje
Parašė Moderator - 2010-07-7 17:19:19 (3342 perskaityta )
Per metus darbo užmokestis valstybės tarnyboje progresyviai mažėjo ir valdininkų atlyginimai grįžo į 2006 metų lygį. 2009 m. labiausiai – apie 30 proc. per metus sumažinti aukščiausias pareigas einančių politikų, teisėjų, aukščiausių kategorijų valstybės tarnautojų atlyginimai. Pavyzdžiui, Ministro Pirmininko pareiginė alga sumažinta 36 procentais.

Vyriausybė ir ministerijos : Lietuvai ir jos sprendimams – išskirtinis dėmesys
Parašė Moderator - 2010-06-28 00:02:41 (2694 perskaityta )
Šiomis dienomis Ministro Pirmininko A. Kubiliaus vadovaujama delegacija, su darbo vizitu viešinti Londone, sulaukė išskirtinio užsienio žiniasklaidos dėmesio. „Lietuvos stilius“, „Lietuvos pamokos- sumažink deficitą staigiai“, „Lietuva: Neatidėlioti skausmingų sprendimų“, tokiomis ir panašiomis antraštėmis pažymėta pastarųjų dienų Vakarų žiniasklaida.

Vyriausybė ir ministerijos : Daugiabučių renovacija: nauda žmogui ir valstybei
Parašė Moderator - 2010-06-23 12:31:01 (2777 perskaityta )
Vyriausybė pritarė papildomoms daugiabučių renovacijos programos skatinimo priemonėms – supaprastinamas pirminių dokumentų rengimas ir sprendimų dėl renovacijos priėmimas, sudarytos galimybės valstybės paramą gauti žymiai didesniam atliekamų darbų skaičiui. Numatyta, jog iki 100 proc. gali būti finansuojamas techninių projektų rengimas, savivaldybės turės platesnes galimybes priimti sprendimus dėl atskirų gyvenamųjų namų kvartalų atnaujinimo. Į programą įtraukti bendrabučiai, socialiniai būstai, individualūs namai, tačiau šioms priemonėms dar reikės Seimo pritarimo.

Vyriausybė ir ministerijos : Skelbiama teisininkų išvada dėl statybų Turniškėse
Parašė Moderator - 2010-06-21 09:49:55 (2522 perskaityta )
Ministro Pirmininko tarnybos teisininkai išnagrinėjo Viešųjų pirkimų tarnybos pateiktus argumentus ir nesutinka su jos padaryta išvada dėl pastato rekonstrukcijos darbų Turniškėse. Teisininkų išvadoje teigiama, kad Viešųjų pirkimų tarnyba nepakankamai ir netiksliai išnagrinėjo aplinkybes, susijusias su įvykdytu viešuoju pirkimu, dėl to padarė neteisingas išvadas, jog rekonstrukcijos darbų pirkimo sandoris yra negaliojantis. Kol vyksta teisinis ginčas, rekonstrukcija sustabdyta.

Vyriausybė ir ministerijos : Premjeras: Sodra privalo gyventi pagal išgales
Parašė Moderator - 2010-06-16 18:39:38 (2488 perskaityta )
„Sodra“ privalo gyventi pagal išgales, antraip augs biudžeto deficitas ir kentės visi: dabartiniai pensininkai, kai dėl valstybės skolų pradės vėluoti pensijos, ir būsimi pensininkai, kai gaus dar mažesnes pensijas, jei dabar politikams pristigs ryžto padaryti sprendimą pailginti pensinį amžių“, – sako Premjeras Andrius Kubilius.

Vyriausybė ir ministerijos : Pradeda veikti karštoji linija gyventojų klausimams apie apskričių reformą
Parašė Moderator - 2010-06-11 14:00:32 (2560 perskaityta )
Vyriausybė galimiems gyventojų klausimams dėl apskričių reformos atidarė specialią telefono liniją – 8 5 266 37 11. Į Ministro Pirmininko tarnybą paskambinę piliečiai galės sužinoti, kur gauti konkrečios informacijos dėl jų regione vykdomos apskričių reformos, ar bus nukreipti į atitinkamą instituciją.

Vyriausybė ir ministerijos : Įmonių bankroto procedūros turėtų tapti paprastesnės ir trumpesnės
Parašė Moderator - 2010-06-3 08:19:50 (2562 perskaityta )
Siekiant supaprastinti bankroto procesų administravimą ir iš esmės spręsti tyčinių bankrotų problemą, Vyriausybė pritarė Įmonių bankroto įstatymo pakeitimams ir papildymams. Jei šiam projektui pritars Seimas, nemokiems ūkio subjektams bus galima greičiau pasitraukti iš rinkos, daugiau bankroto procesų vyks ne teismo tvarka.

Vyriausybė ir ministerijos : Premjero patarėjas: NT mokestis reiškia pusę milijardo litų pajamų be jautriausių išmokų karpymo
Parašė Moderator - 2010-06-2 12:46:33 (2330 perskaityta )
Išliekant itin dideliam deficitui ir kasmet sparčiai augant refinansavimo poreikiams valstybė bus priversta ieškoti papildomų priemonių subalansuoti biudžetą. Nuoseklus ūkio skatinimas ir ekonomikos atsigavimas bus svarbūs faktoriai, mažinantys deficitą, tačiau nepakankami subalansuoti biudžetą ir vėliau padengti išaugusias skolas. Tam bus reikalingos struktūrinės priemonės, – sako Ministro Pirmininko patarėjas ekonomikos ir finansų klausimais Mykolas Majauskas.

Vyriausybė ir ministerijos : Siūloma valstybės parama nepasiturintiems gyventojams, atnaujinusiems savo būstus
Parašė Moderator - 2010-05-27 12:00:30 (1921 perskaityta )
Vyriausybė, Seimo paprašyta pateikti savo išvadą, pritarė siūlymui patikslinti Piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymą, numatant lengvatas nepasiturintiems gyventojams, atnaujinantiems savo būstus.

Vyriausybė ir ministerijos : Steve‘as Forbsas: Neapdainuoti Europos didvyriai
Parašė Moderator - 2010-05-27 11:59:03 (1813 perskaityta )
„Forbes“ žurnalo vyriausiojo redaktoriaus Steve‘o Forbso straipsnis, publikuotas žurnalo interneto portale, parengtas pagal interviu su Ministru Pirmininku Andriu Kubiliumi jam viešint Jungtinėse Amerikos Valstijose šių metų gegužės pradžioje:

Vyriausybė ir ministerijos : Siūloma toliau riboti reprezentacinių lėšų naudojimą
Parašė Moderator - 2010-05-25 09:24:07 (1915 perskaityta )
Vyriausybės pasitarime pritarta esminei nuostatai – apriboti valstybės institucijų bei įstaigų reprezentacinių lėšų naudojimą, taip pat fondų, iš kurių finansuojamos atstovavimo šalyje ir užsienyje išlaidos, lėšas.

Vyriausybė ir ministerijos : Vyriausybė pritarė senaties terminų ilginimui
Parašė Moderator - 2010-05-12 17:41:58 (1707 perskaityta )
Šiandien Vyriausybė pritarė Teisingumo ministerijos išvadoms, siūlančioms įtvirtinti ilgesnius baudžiamosios atsakomybės senaties terminus visiems nusikaltimams bei papildyti pagrindų sąrašą, numatantį kada senatis gali būti stabdoma.

Vyriausybė ir ministerijos : Vyriausybė siūlo gerinti sąlygas tėvams, norintiems dirbti auginant vaikus
Parašė Moderator - 2010-05-12 15:10:25 (1902 perskaityta )
Vyriausybė pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtam įstatymo projektui, kuriuo numatoma gerinti sąlygas tėvams, norintiems dirbti auginant vaikus, ir teiks jį Seimui.

Vyriausybė ir ministerijos : K. Lukausko komisija domisi VMVT vadovo tarnybine veikla, o ne ikiteismine mailiaus byla
Parašė Moderator - 2010-04-26 21:48:44 (2195 perskaityta )
Žiniasklaidoje skleidžiamos melagingos žinios, esą premjero politinio pasitikėjimo pareigūnai susipažino su ikiteismine byla ir taip girdi darė spaudimą vadinamojo „mailiaus“ skandalo tyrimui, visiškai prasilenkia su tikrove. Premjero sudaryta komisija galimiems Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovo Kazimiero Lukausko tarnybiniams nusižengimams tirti vykdo tarnybinį patikrinimą tik ta apimtimi, kiek tai liečia VMVT direktoriaus tarnybinę veiklą reglamentuojančių teisės aktų laikymąsi atliekant pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas.

Vyriausybė ir ministerijos : Konstitucinio Teismo sprendimas didžiaja dalimi gina priimtus sprendimus
Parašė Moderator - 2010-04-22 19:51:19 (3790 perskaityta )
Interviu „Žinių radijui“ metu buvo kalbama apie Konstitucinio Teismo išvadą dėl pensijų mažinimo ir kompensavimo. Premjeras Andrius Kubilius Konstitucinio Teismo sprendimą vertina priešingai nei opozicija – kaip didele dalimi apginantį Vyriausybės ir Seimo priimtus sprendimus. Konstitucinis Teismas aiškiai pasakė, kad Seimas ir Vyriausybė turi prievolę reaguoti į esminį ekonominės ir finansinės būklės pakitimą, antra, kad valstybėje susidarius ypatingai situacijai, kilus ekonominei krizei, dėl kurios valstybės ekonominė situacija pakinta taip, kad inter alia nėra užtikrinamas lėšų, reikalingų atlyginimui ir pensijų mokėjimui sukaupimas, ir dėl to teisinis reguliavimas turi būti koreguojamas mažinant minėtų asmenų atlyginimus ir pensijas. Taigi, pasak Premjero, labai aiškiai apibrėžta, kokiomis aplinkybėmis turi būti imamasi tokių veiksmų. Konstitucinio Teismo sprendime nurodomos reikiamos sąlygos pensijų didinimui bei teigiama, kad Vyriausybės ir Seimo pareiga – kompensavimo masto nustatymas.

Vyriausybė ir ministerijos : Verslas nebemokės PVM avansu
Parašė Moderator - 2010-04-22 19:47:31 (1960 perskaityta )
Vilnius, balandžio 22 d. Priimtas sprendimas nuo š. m. gegužės 1 d. iš esmės atleisti verslą nuo avansinio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokėjimo yra parama šalies įmonėms, sunkmečiu susiduriančioms su apyvartinių lėšų trūkumu. Šias lėšas įmonės galės panaudoti kitoms reikmės, be to, sumažės įmonėms tenkanti administracinė našta.

Vyriausybė ir ministerijos : Iki liepos 1 d. darbo grupė pateiks išvadas dėl Konstitucinio Teismo sprendimo įgyvendinimo
Parašė Moderator - 2010-04-22 19:40:14 (1990 perskaityta )
Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius pabrėžė, kad Konstitucinis Teismas padarė pagrįstą ir teisingą sprendimą, kad krizės metu galima mažinti pensijas ir kitas socialines išmokas. Anot Premjero, Vyriausybė, žengdama šį nelengvą žingsnį, visų pirma vadovavosi būtent proporcingumo ir solidarumo principu – tuos, kurie gauna ir taip mažas pensijas, buvo siekiama apsaugoti, o ženkliau pensijos buvo sumažintos tiems piliečiams, kurie gauna didesnes išmokas.

- Puslapio generavimas: 0.59435 sekundės -