Laba diena Pas mane situacija tokia, kad rusas is Maskvos nori pirkti is manes masina, bet reiktu susitikti neutralioj zonoi tarp baltarusijos ir lietuvos sienu ir ivykditi si sandori. Jis nenori pirkti masinos su tranzitiniais numeriais o tik su igaliojimu mano transporto priemonei jo vardu. Ar gali notaras israsyt igaliojima to zmogaus vardu jam nedalivaujant ir neturint jo dokumento?Ir ar uztektu igaliojimo lietuviu kalba ar reiktu verst i rusu? Ir ar kertant lietuvos siena reikia paso nors baltarusijos sienos nekirsiu, o tik apsisuksiu neutralioj zonoi ir grysiu. Ir ar nebus jokiu problemu kad as grisiu be masinos o su pinigais?Ar reiks kanors deklaruot?
pro baltarusija tokių dalykų nepatarčiau daryti, liksit greičiausiai ir be mašinos ir be pinigų. Įgaliojimai turi būti surašyti abiejomis valstybinėmis kalbomis. taip reikės deklaruoti pervežamą pinigų sumą ir galiu kirsti lažybų, kad muitininkai tikrai atras prie ko prisikabinti, kur nors bus varnelė ne ten padėta ar pan... Mano patirtis su baltarusijos muitininkais laaaabai neigiama ... paprastai renkuosi tolimesnį kelią, kad tik pro ten nereiktų važiuoti