Vyriausybė toliau plėšia neartus verslo skatinimo dirvonus : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11209: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Vyriausybė toliau plėšia neartus verslo skatinimo dirvonus
Parašė Moderator - 2009-05-13 17:24:59 (998 perskaityta )

Vyriausybė toliau plėšia neartus verslo skatinimo dirvonus

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius šiandien vadovavo darbo grupės, prižiūrinčios ir koordinuojančios Ekonomikos skatinimo plano įgyvendinimą, posėdžiui. Ūkio ministras Dainius Kreivys ir Ūkio ministerijos specialistai pristatė naujausią informaciją apie šio ambicingo plano, turinčio sumažinti Lietuvos ekonomikos lėtėjimą, įgyvendinimą.

Šiuo metu daugiausiai pasiekta plečiant verslo finansavimo galimybes ir skatinant eksportą ir investicijas. Ministras D.Kreivys informavo Premjerą, kad UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) šį mėnesį jau pasirašė sutartis su bankais dėl 100 mln. litų kreditų smulkiam ir vidutiniam verslui. Tai reiškia, kad šiuo metu bankai iš viso yra pasiruošę suteikti smulkiesiems verslininkams 120 mln. litų kreditų.
Sėkmingai įgyvendinama ir Pastatų efektyvumo didinimo programos priemonė Viešųjų pastatų renovavimas. Šiuo metu jau sudaryta sutarčių už 400 mln. litų ligoninėms, darželiams, mokykloms bei globos namams apšiltinti. Ūkio ministras kviečia statybines organizacijas interneto tinklapyje www.skatinimoplanas.lt ieškoti informacijos apie viešuosius pirkimus visuomeninės paskirties pastatų renovavimui.
Apžvelgiant Europos Sąjungos paramos naudojimą Premjeras A.Kubilius pastebėjo, kad intensyvesnio lėšų įsisavinimo negalima siekti projektų skaidrumo ir racionalumo sąskaita.
Posėdyje taip pat buvo pristatyta Verslo aplinkos gerinimo (Saulėtekio) programos priemonė – pasiūlymų vykdymo stebėjimo puslapis tinklapyje www.skatinimoplanas.lt, kuriame visi gali pamatyti, kokį kelią per kurį laiką nueina septynių darbo grupių pasiūlymai, kol tampa teisės aktais. Šiuo metu Vyriausybei jau pateikti 18 iš 56 saulėtekio darbo grupių, kurioms vadovauja verslo atstovai, pasiūlymų. Pasiūlymus, kaip gerinti verslo aplinką, Saulėtekio darbo grupėms gali pateikti kiekvienas Ekonomikos skatinimo plano svetainės lankytojas. Gegužės 27 d. numatytas dar vienas Saulėtekio komisijos darbo rezultatų pristatymas Ministrų kabinetui.
Apibendrindamas posėdį Ministras Pirmininkas A.Kubilius sakė, kad Ekonomikos skatinimo planas „plėšia neartus dirvonus“ daugelyje sričių vienu metu, todėl natūralu, kad jo įgyvendinimas nėra toks greitas, kaip visiems norėtųsi. Premjeras paragino atsakingus asmenis toliau intensyviai ir atsakingai dirbti, kad kuo greičiau būtų atlikti Ekonomikos skatinimo plane numatyti darbai ir pasiekti rezultatai.
Daugiau informacijos www.lrv.lt



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.46842 sekundės -