Lietuva gins savo vežėjų interesus tarptautiniuose forumuose : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11082: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Lietuva gins savo vežėjų interesus tarptautiniuose forumuose
Parašė Moderator - 2009-05-15 11:49:58 (1240 perskaityta )

Lietuva gins savo vežėjų interesus tarptautiniuose forumuose

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius susitiko su Tarptautinės kelių transporto sąjungos (IRU) generaliniu sekretoriumi Martinu Marmy. Susitikimo metu buvo aptarta kelių transporto verslo padėtis Lietuvoje ir pasaulyje ekonominės krizės metu bei šios svarbios ekonomikos šakos plėtra ateityje.
M. Marmy pažymėjo, kad Lietuva gali didžiuotis savo vežėjais automobiliais, kurie per keliolika nepriklausomybės metų nuo nulio sukūrė žymią dalį šalies ekonomikoje užimančią verslo šaką. „Transporto verslui labai svarbi krovinių judėjimo laisvė, o ją gali užtikrinti tik daugiašaliai susitarimai. Lietuva tarptautiniuose forumuose galėtų aktyviai pasisakyti prieš kelių transporto verslą varžančius draudimus, siekti fundamentalių daugiašalių susitarimų“, - Ministrui Pirmininkui sakė IRU generalinis sekretorius.
Premjeras A .Kubilius pažymėjo, kad Lietuvos Vyriausybė gerai supranta strateginę transporto sektoriaus perspektyvą ir siekia įvairiais būdais padėti dėl pasaulinės prekybos nuosmukio sunkumų patiriančiam vežėjų verslui. „Lietuva turi išnaudoti savo geografinę padėtį, Klaipėdos uostą, oro uostus, automobilių kelių tinklą, taip pat ir vežėjų patirtį. Europos Sąjungoje ir plačiau ir toliau nuosekliai kovosime prieš bet kokį protekcionizmą“, - sakė Ministras Pirmininkas.
A. Kubilius taip pat pažymėjo, kad Vyriausybės inicijuojama mokslo ir studijų reforma užtikrins kokybiškesnį transporto profesijų specialistų rengimą Lietuvoje, o tai, savo ruožtu, leis šaliai sėkmingai konkuruoti pasaulio kelių transporto rinkoje.
Daugiau informacijos www.lrv.lt



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.47256 sekundės -