Vyriausybės taupymo politika bus ir toliau nuosekliai įgyvendinama : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11963: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Vyriausybės taupymo politika bus ir toliau nuosekliai įgyvendinama
Parašė Moderator - 2009-12-7 17:35:46 (1411 perskaityta )

Vyriausybės taupymo politika bus ir toliau nuosekliai įgyvendinama

Spaudoje vėl pasirodė netikslios informacijos dėl Vyriausybės vykdomos lėšų taupymo politikos, paskleistos Seimo Audito komiteto pirmininkės Loretos Graužinienės. Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius yra laišku kreipęsis į Seimo Pirmininkę Ireną Degutienę dėl Seimo Audito komiteto visuomenei paskelbtų neteisingų faktų ar klaidingos jų interpretacijos.

Ministras Pirmininkas Seimo Pirmininkei pateikia skaičius, kurie akivaizdžiai parodo, kad Seimo Audito komiteto išvados neatspindi esminių pokyčių Ministro Pirmininko tarnybai ir visoms ministerijoms šiemet pradėjus ženkliai taupyti lėšas, skirtas darbo užmokesčiui, išlaidoms transportui, reprezentacijoms, komandiruotėms.
Visos ministerijos 2009 m. (palyginti su 2008 m.) valdymo išlaidas, priešingai nei teigia Seimo Audito komiteto pirmininkė, sumažino iš viso 39 mln. 256 tūkst. litų – 13,8 proc., darbo užmokesčiui skirtas lėšas – beveik 15 mln. litų - 9,3 proc. Reprezentacines išlaidas 2009 m. visos ministerijos iš viso sumažino 64,3 proc. (3 mln. 612 tūkst. litų), išlaidas komandiruotėms – 52,5 proc. (6 mln. 382 tūkst. litų), išlaidas tarnybiniam transportui – 34,3 proc. (1 mln. 192 tūkst. litų).
Dar vienas minėtos Seimo Audito komiteto analizės trūkumas – sisteminių pokyčių valstybės valdymo struktūroje ignoravimas. Kadangi vietoj ministerijų sekretorių (karjeros valstybės tarnautojų) 2009 m. viduryje įvestos viceministrų pareigybės – politinio (asmeninio) pasitikėjimo tarnautojai, tai jų darbo užmokesčio fondas iš valstybių tarnautojų eilutės tik buvo perkeltas į politikų eilutę biudžete. Todėl nėra korektiška lyginti politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų darbo užmokesčio fondų dydžius 2009 ir 2010 metais.
Nekorektiškai Seimo Audito komiteto pirmininkė lygina ir Energetikos ministerijos, kurios veikla įsibėgėjo tik šių metų viduryje, išlaidas 2009 m. su 2010 m. planuojamais asignavimais. Akivaizdu, kad šios ministerijos išlaidos 2010 m. bus didesnės nei 2009 m., bet ne todėl, kad nebus taupomos lėšos, o tik dėl to, kad vienu atveju imamos išlaidos per ilgesnį laikotarpį, o kitu atveju – per trumpesnį. Tuo tarpu iš 2009 ir 2010 metų biudžetų duomenų akivaizdu, kad Energetikos ministerijos ir Ūkio ministerijos bendros išlaidos yra mažesnės nei tokios pat išlaidos, kurios 2008 m. buvo skirtos nepadalintai Ūkio ministerijai.
Seimo Audito komiteto analizėje yra ir kitų netikslumų. Pvz., teigiama, kad “pagal galiojančius teisės aktus, ministras reprezentacinį fondą naudoja neatsiskaitytinai”, tačiau iš tikrųjų atsiskaitymo už šių lėšų naudojimą yra nustatyta finansų ministro 2009 m. sausio 21 d. įsakymu.
Netiksliai Seimo Audito komiteto pirmininkė pateikia ir situaciją, kai ES paramos administravimo funkcijas vykdantiems darbuotojams darbo užmokestis mokamas iš ES lėšų. Galimybė iš ES techninės paramos lėšų mokėti darbo užmokestį valstybės tarnautojams ir darbuotojams yra tik šaltinio klausimas, ir toms ministerijoms bei institucijoms, kurios administruoja ES paramą, nesudaro galimybių mokėti didesnį, nei Valstybės tarnybos įstatyme nustatyta tvarka apskaičiuotą, darbo užmokestį.

Premjero A.Kubiliaus teigimu, Seimo vykdoma parlamentinė kontrolė bus veiksminga ir naudinga tik tada, kai ji bus paremta objektyvia ir nuodugnia situacijos analize.
Savo laišku Premjeras užtikrina Seimo Pirmininkę, kad sunkmečio sąlygomis nėra jokių alternatyvų valdymo išlaidų mažinimui, todėl Vyriausybės taupymo politika bus ir toliau nuosekliai įgyvendinama.

Skaityti naujieną LRV svetainėje




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.42273 sekundės -