Siekiama, kad valstybės parama būstui atnaujinti būtų efektyvesnė : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#12015: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Siekiama, kad valstybės parama būstui atnaujinti būtų efektyvesnė
Parašė Moderator - 2009-12-9 20:11:46 (1395 perskaityta )

Siekiama, kad valstybės parama būstui atnaujinti būtų efektyvesnė

Vyriausybė teikia Seimui Valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti ir daugiabučiams namams atnaujinti (modernizuoti) įstatymo pataisas, kurios leistų sėkmingiau įgyvendinti Daugiabučių namų modernizavimo programą.

Siekiant sudaryti kuo palankesnes galimybes senų daugiabučių namų patalpų savininkams modernizuoti šiuos namus, siūloma patikslinti minėto įstatymo nuostatas dėl valstybės paramos teikimo. Pagal dabar galiojančias nuostatas modernizuojant daugiabučius namus valstybės parama neteikiama kitų (negyvenamųjų) patalpų, kurios dažniausiai naudojamos smulkiam ir vidutiniam verslui, savininkams. Tai sukelia kliūčių įgyvendinant Daugiabučių namų modernizavimo programą. Todėl siūloma nustatyti, kad valstybės parama suteikiant lengvatinius kreditus gali būti skiriama ne tik butų, bet ir kitų daugiabučio namo patalpų savininkams.
Taip pat siūloma patikslinti valstybės paramos kompensuojant ne mažiau kaip 50 proc. išlaidų modernizavimo projektui parengti bei statybos techninei priežiūrai vykdyti ir 15 proc. investicijų, tenkančių Vyriausybės nustatytoms energinį efektyvumą didinančioms priemonėms, teikimo sąlygas. Parengtos pataisos numato, kad ši parama bus teikiama butų savininkams – fiziniams asmenims ir savivaldybėms, nuosavybės ar patikėjimo teise valdančioms gyvenamąsias patalpas (socialiniam būstui).
Valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti ir daugiabučiams namams atnaujinti (modernizuoti) įstatymą siūloma papildyti nuostata, kad teikiant valstybės paramą nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims apmokamos ne tik modernizavimo projekto parengimo išlaidos, kredito draudimo įmoka, lengvatinis kreditas bei palūkanos, bet ir statybos techninės priežiūros išlaidos.

Skaityti naujieną LRV svetainėje




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.4382 sekundės -