Valstybinės pensijos mažės diferencijuotai : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11988: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Valstybinės pensijos mažės diferencijuotai
Parašė Moderator - 2009-12-9 20:23:26 (1693 perskaityta )

Valstybinės pensijos mažės diferencijuotai

Gruodžio 9 d. Seimas apsisprendė mažinti valstybines pensijas ir rentas kaip papildomas pajamas. Šis siūlymas, kaip ir kiti siūlymai laikinai mažinti išmokas visoms socialinėms grupėms, yra įtvirtinti Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinajame įstatyme.

Minėtai išmokų grupei taip pat priklauso ir socialinio draudimo našlių pensijos, nes tai dažniausiai yra antrosios ar trečiosios pensijos.
Visos šios papildomos išmokos būtų mažinamos proporcingai: didesnės – didesniu procentu, mažesnės – mažesniu. Pavyzdžiui, išmokos iki 70 litų bus mažinamos tik 5 proc., o gaunantiems daugiau nei 1800 litų – 20 proc. Socialinio draudimo našlių pensijos, kurių dydis yra 70 litų, mažės tik 3,5 lito, didesnės – daugiau.
Jei vienas žmogus gauna kelias papildomas išmokas, pavyzdžiui, valstybinę pensiją ir dvi našlių, tokiu atveju jos bus sudedamos ir tuomet gautai pensijų sumai bus taikomas mažinimo procentas.
Šis būdas pasirinktas todėl, kad valstybinės pensijos yra labai skirtingų dydžių. Nuo 40 litų, kurias gauna nukentėjusių asmenų našliai, iki signataro rentos - 3456 litų.
Valstybines pensijas ir rentas mūsų šalyje gauna apie 110 tūkst. asmenų. Tai neabejotinai savo profesionalumu, gabumais, pasiaukojimu stiprinę Lietuvos valstybingumą, vystę mokslą bei kultūrą žmonės, pasipriešinimo okupacijoms (rezistencijos) dalyviai, daugiavaikės motinos, motinos, pagimdžiusios ir išauginusios iki 8 metų bei gerai išauklėjusioms 7 ir daugiau vaikų, tremtiniai ir politiniai kaliniai, Nepriklausomybės Akto signatarai – gerbiami ir vertinami mūsų visų. Tačiau valstybinės pensijos ir rentos paprastai yra ne vienintelės jų pajamos. Tokiu atveju išgyventi sunkmetį daug lengviau. Siekiant apsaugoti gaunančius mažiausias pajamas, numatyta ir išimtis, kuomet valstybinė pensija nebus perskaičiuojama. Tai numatyta tuo atveju, kai žmogus gauna tik valstybinę pensiją, kurios dydis neviršytų ribinio valstybinės pensijos dydžio (šį dydį dar turės patvirtinti Vyriausybė), ir negauna jokios socialinio draudimo pensijos. Ribinis valstybinės pensijos dydis nebus taikomas valstybinių pensijų gavėjams, kurie kartu gauna valstybinę socialinio draudimo senatvės arba netekto darbingumo (invalidumo) pensiją, taip pat valstybinių našlių ir našlaičių pensijų gavėjams.
Skaityti naujieną LRV svetainėje




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.48344 sekundės -