Patvirtintas atsakomybės ir solidarumo biudžetas : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11989: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Patvirtintas atsakomybės ir solidarumo biudžetas
Parašė Moderator - 2009-12-10 17:56:37 (1350 perskaityta )

Patvirtintas atsakomybės ir solidarumo biudžetas

Seimas šiandien priėmė Vyriausybės parengtą 2010 metų biudžetą. Vyriausybės priimtos biudžeto išlaidų mažinimo ir pajamų didinimo priemonės padėjo sumažinti biudžeto deficitą daugiau nei 2 milijardais litų (iki 4 930 mln. litų arba 5,9 proc. nuo BVP). Mažinant išlaidas valstybės biudžeto asignavimų valdytojų išlaikymo ir programų vykdymui skirtos lėšos 2010 m. sumažintos vidutiniškai 33 proc., tame tarpe valstybės valdymo išlaidos – 23 proc., valstybės tarnautojų, politikų, valstybės pareigūnų, savivaldybių tarnautojų darbo užmokesčio fondas sumažintas 10 proc., pedagogų, kultūros, socialinių darbuotojų, karo tarnybos tarnautojams darbo užmokesčio fondas sumažintas 5 proc., statutinių pareigūnų – 2 procentais.

Be to, nuo 2010 metų sumažintas asignavimų valdytojų skaičius – 2010 metais jų yra 30-čia mažiau nei 2009 metais. Visi sprendimai planuojamas nacionalinio biudžeto išlaidas sumažino 1 mlrd. 581 mln. litų, lyginant su paskutiniu patvirtintu (šių metų liepos mėnesį) 2009 m. biudžetu.
Nacionalinio biudžeto pajamos 2010 metais, kartu su Europos Sąjungos ir kitomis tarptautinės finansinės paramos lėšomis, bus 24 398,9 mln. litų. Planuojami 2010 metų nacionalinio biudžeto asignavimai – 29 328,8 mln. litų.
ES paramos lėšos, kurios šiuo sudėtingu ekonomikos nuosmukio laikotarpiu bus investuojamos į visas ūkio sritis, kad padėtų išlaikyti gyvybingą šalies ekonomiką, verslą ir darbo vietas, sudarys 7 891,9 mln. litų arba 1 474,5 mln. litų daugiau negu 2009 metais.
Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius šiandien Seime pabrėžė, jog kitų metų biudžetas nekelia džiaugsmo, tačiau jis nemeluoja apie šiandieninę Lietuvos situaciją. Pasak Premjero, tai „mūsų atsakomybės ir mūsų solidarumo su tauta, kuriai dabar tikrai nėra lengva, biudžetas“.
Patvirtinus biudžetą, Premjeras pirmiausia padėkojo Lietuvos žmonėms, „kuriems tenka tikrai sunki našta atlaikyti šią krizę, kurią sukėlė ir mūsų visų, ir ankstesnių Vyriausybių klaidos ir, be abejo, pasaulio krizė. Žmonėms, kuriems tikrai nelengva žiūrėti į savo situaciją, bet kurie mato, kad iš tiesų sprendimus reikia daryti.“
„Be abejo, suprantu, kad yra žmonių, kuriems taip sudėtinga, kad jie išeina į gatves – jie turi tokią teisę ir galimybę. Ypač noriu padėkoti toms vyresnio amžiaus moterims, pensininkėms, kurios, kaip rodo fotografijos, atėjo į šiandieninį prie Sporto rūmų vykusį mitingą ir atsinešė plakatą „Pritariam taupymo politikai“, – sakė Ministras Pirmininkas.
Premjeras taip pat padėkojo finansų ministrei Ingridai Šimonytei bei visai ministerijai, skyrė padėkos žodžius ir Seimo Pirmininkei Irenai Degutienei už sklandžiai organizuotą darbą bei Prezidentei Daliai Grybauskaitei už paramą, kuri šiuo sudėtingu laikotarpiu yra labai svarbi ne tik Vyriausybei, Seimo nariams, bet ir visai Lietuvai.
Skaityti naujieną LRV svetainėje




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.47763 sekundės -