Premjeras atidarė unikalią bioetanolio gamyklą : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11992: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Premjeras atidarė unikalią bioetanolio gamyklą
Parašė Moderator - 2009-12-11 19:40:04 (1330 perskaityta )

Premjeras atidarė unikalią bioetanolio gamyklą

Šiandien Pasvalyje Premjeras Andrius Kubilius dalyvavo naujos, pirmosios tokios Lietuvoje ir Europos Sąjungoje bioetanolio ir biodujų gamyklos atidaryme. Bendrovė „Kurana“ į šį investicijų projektą kartu su kogeneracine elektrine, naudojančia atsinaujinančius energijos šaltinius, investavo apie 110 mln. litų. Pagal Lietuvos 2007 – 2013 metų Europos Sąjungos struktūrinės paramos panaudojimo strategiją ir sanglaudos skatinimo veiksmų programos priemonę „Atsinaujinančių energijos išteklių panaudojimas energijos gamybai“ įmonei skirta 18 mln. litų parama.

„Atidarymas šią naują gamyklą jaučiuosi taip pat džiugiai, kaip ir vakar Seime, kuomet Seimo nariai balsų dauguma patvirtino kitų metų biudžetą. Jau šiandien Lietuvos Vyriausybė yra parengusi atskirų sričių strategijas, kurios padės Lietuvos ekonomikai persiorientuoti ir kurti aukštesnę pridėtinę vertę. Vienas iš mūsų Vyriausybės prioritetų yra atsinaujinančių energetikos šaltinių plėtra. Tad ypač malonu sveikinti tokias unikalias technologijas naudojančią gamyklą, kur proceso pradžioje naudojami derlingos Pasvalio žemės žemdirbių išauginti grūdai, o ciklo pabaigoje – šviečia elektros lemputė“, - nuotaikingai iškilmių dalyvius gamyklos atidarymo proga pasveikino Premjeras A. Kubilius.
Pasak Ministro Pirmininko, labai svarbu, kad ekologiška, be atliekų dirbanti bioetanolio ir biodujų gamykla žaliavai naudos vietinių ir aplinkinių rajonų ūkininkų bei žemės ūkio bendrovių išaugintus grūdus. Lietuvos pažangai ypač reikšmingas atsiradimas tokios modernios gamyklos, kurioje atsinaujinantys energetikos šaltiniai bus naudojami elektros energijai gaminti.
Planuojama, kad gamykla kasmet gamins apie 18 tūkst. tonų bioetanolio. Per metus gamyklai prireiks iki 60 tūkst. tonų grūdų. Premjeras džiaugėsi, kad nuo šiol dosnus Pasvalio kraštas garsins Lietuvą ne tik karstinėmis įgriuvomis, alumi, bet ir unikalia gamykla.
Ekonomikos varikliui – inovacijoms – skatinti nuo 2008 m. Vyriausybė jau skyrė 348 mln. litų.

Skaityti naujieną LRV svetainėje




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.42143 sekundės -