Saulėlydis – ilgalaikis valstybės valdymo tobulinimas : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11977: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Saulėlydis – ilgalaikis valstybės valdymo tobulinimas
Parašė Moderator - 2009-12-11 19:42:05 (1375 perskaityta )

Saulėlydis – ilgalaikis valstybės valdymo tobulinimas

Saulėlydžio ir Saulėtekio procesų tikslas yra ne kovoti prieš biurokratiją, bet tobulinti valstybės valdymą, kad viešosios paslaugos būtų teikiamos greičiau, geriau, o verslo kontrolė būtų mažesnė – tai Lietuvos laisvosios rinkos instituto organizuotoje diskusijoje pabrėžė Ministro Pirmininko kancleris Deividas Matulionis.

Šiandien vykusioje diskusijoje „Saulėtekis ir Saulėlydis: trečias kartas nemeluos?“ ekspertai, politikai, žiniasklaidos atstovai, verslininkai diskutavo, kaip paspartinti Saulėlydžio ir Saulėtekio procesus. Konstatuota, kad abiejų komisijų veiklos geriems rezultatams pasiekti nepakanka – reikalinga ir politinė valia įgyvendinant komisijos siūlymus, kurie, dažniausiai patvirtinti Vyriausybėje, neretai užtrunka Seime.
Ministro Pirmininko kancleris D. Matulionis savo pranešime patikino, kad Ministro Pirmininko ir Vyriausybės politinė valia šiems procesams yra tikrai palanki ir aiškiai išreikšta – Vyriausybė užsibrėžė padaryti rimtą pažangą verslo skatinimo ir valstybės valdymo efektyvumo srityse, tai įtvirtinusi savo programoje ir priemonių plane.
Kancleris priminė, jog Vyriausybės kompetencijoje esančių įstaigų valdymo išlaidos 2008 m. siekė apie 1,5 mlrd. litų, 2009 m. sumažėjo iki 1,3 mlrd. litų, o 2010 m. planuojama mažinti iki 1,1 mlrd. litų. Vien per šiuos metus realių darbuotojų skaičius sumažėjo 2180, laisvų etatų sumažinta 4756. Saulėlydžio komisijos nuopelnas yra ir tai, kad vakar Seimo patvirtintame 2010 metų biudžete yra 30–čia asignavimų valdytojų mažiau nei 2009 metais. Vis dėlto, kancleris pažymėjo, kad taupymas savaime nėra tikslas – siekiama konceptualių, esminių pokyčių.
Saulėlydžio komisijos pirmininkas Valentinas Milaknis taip pat akcentavo, kad lapkričio mėnesį atnaujinta Saulėlydžio komisija orientuosis būtent į ilgalaikius struktūrinių reformų sprendimus. Pasak jo, šiais metais buvo orientuojamasi labiau į trumpalaikius tikslus. Vienas iš esminių nuveiktų skubiųjų darbų – panaikinta buvusios Vyriausybės kanceliarijos valdyta 21 įstaiga, o pati Vyriausybės kanceliarija, vadinamoji 15-toji ministerija, pertvarkyta į šiuolaikiškos struktūros Ministro Pirmininko tarnybą. Minėtos 21 įstaigos funkcijos buvo peržiūrėtos ir priskirtos konkrečios ministerijos atsakomybei. Dar šiais metais pradėtos rengti vykdomosios valdžios institucinės sandaros bei Centralizuoto valstybės turto valdymo koncepcijos.

Skaityti naujieną LRV svetainėje




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.50476 sekundės -