A.Čaplikas: atsakomybė dėl naujagimių sužalojimo gula ant ligoninės vadovų ir personalo pečių : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11971: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : A.Čaplikas: atsakomybė dėl naujagimių sužalojimo gula ant ligoninės vadovų ir personalo pečių
Parašė Moderator - 2009-12-15 17:35:49 (1374 perskaityta )

A.Čaplikas: atsakomybė dėl naujagimių sužalojimo gula ant ligoninės vadovų ir personalo pečių

Šiandien Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas drauge su ministerijos specialistais Šiauliuose susitiko su Šiaulių ligoninės, kurioje praėjusį savaitgalį cheminius nudegimus patyrė devyni naujagimiai, administracija. Susitikime dalyvavo ir Šiaulių apskrities, kuri yra ligoninės steigėja, viršininkas. „Nusižengimai akivaizdūs. Skysčio, kuriuo dezinfekuoti naujagimiai, apraše gamintojas nenurodo, kad šį skystį galima naudoti naujagimių odos priežiūrai.

Kyla klausimas, kodėl šis stiprus antiseptikas buvo įtrauktas į oficialią ligoninės tvarką. Manau, kad už nelaimę atsakomybę turi prisiimti ir Šiaulių ligoninės vadovybė, ir konkretūs medikai“, - po susitikimo sakė ministras A. Čaplikas. Jis tikisi, kad Šiaulių apskrities viršininkas imsis adekvačių veiksmų, kad kaltieji būtų nubausti.
Artimiausius metu ministras A. Čaplikas paves Valstybinei medicininio audito inspekcijai atlikti detalų tyrimą, ar ne buvo padaryta daugiau klaidų, atliekant kūdikių priežiūros procedūras. Ligoninės vadovai patys kreipėsi ir į prokuratūrą, prašydami ištirti įvykį.
Ministras rekomendavo Šiaulių ligoninės vadovams atšaukti šį penktadienį suplanuotą iškilmingą naujos Moters ir vaiko klinikos atidarymą.

Ryšių su visuomene skyrius
Sveikatos apsaugos ministerija
Tel. (8 5) 266 1413 ,
        (8 5) 266 1413
el. paštas: samrsv@sam.lt  
www.sam.lt

Skaityti naujieną LRV svetainėje




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.41797 sekundės -