Ministras Pirmininkas susitiko su AB „Swedbank“ vadovais : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#12024: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Ministras Pirmininkas susitiko su AB „Swedbank“ vadovais
Parašė Moderator - 2009-12-16 16:04:30 (1444 perskaityta )

Ministras Pirmininkas susitiko su AB „Swedbank“ vadovais

Premjeras Andrius Kubilius priėmė „Swedbank“ banko Baltijos bankininkystės vadovą Hakaną Bergą ir „Swedbank“ vadovą Lietuvoje Antaną Danį.

Susitikimo metu buvo akcentuota smulkiojo ir vidutinio verslo svarba, Lietuvai išeinant iš finansų krizės. „Swedbank“ prioritetine paskolų teikimo sritimi ir toliau laiko mažų bei vidutinių įmonių, naujus verslus pradedančiųjų jaunų verslininkų finansavimo programas. Ta proga banko atstovai pristatė savo naująją iniciatyvą naujai besisteigiančioms įmonėms ir jauniems verslininkams ir paprašė didesnio Vyriausybės dėmesio Verslo informacijos centrų veiklai Lietuvoje.
Pasak banko atstovų, jie skiria ir skirs didelį dėmesį įvairioms Vyriausybės programoms ir jau yra priėmę sprendimą dalyvauti daugiabučių namų modernizavimo, EIF Verslo fondo mažoms ir vidutinėms įmonėms programose, o paskolų studentams teikimo srityje „Swedbank“ šiuo metu yra Lietuvos lyderis.
Susitikimo metu banko atstovai pristatė kitas naujas „Swedbanko“ iniciatyvas, tokias kaip fiziniams asmenims skirtas asmeninių finansų valdymo tinklalapis, kompiuterinio raštingumo pamokos senjorams ir pan.
Taip pat buvo pasikeista nuomonėmis dėl mažėjančio paskolų portfelio, krentančių VILIBOR palūkanų normų, pasidalinta ateinančių metų prognozėmis. Prieita vieningos nuomonės, kad abiems pusėms būtų naudingas glaudesnis bendradarbiavimas inicijuojant ir rengiant teisės aktus, susijusius su bankų veikla. Premjerą svečiai informavo, kad nors nekilnojamojo turto kreditavimas Lietuvoje sumažėjo dvigubai ir tapo itin rizikingas, tačiau iki šiol nei vienas banko skolininkas nebuvo iškeldintas iš būsto.

Skaityti naujieną LRV svetainėje




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.44244 sekundės -