Nauja pedagogų darbo užmokesčio tvarka skatina atsakomybę ir savarankiškumą : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#12016: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Nauja pedagogų darbo užmokesčio tvarka skatina atsakomybę ir savarankiškumą
Parašė Moderator - 2009-12-16 16:06:03 (2142 perskaityta )

Nauja pedagogų darbo užmokesčio tvarka skatina atsakomybę ir savarankiškumą

Švietimo ir mokslo ministras pažymi, kad sprendimas dėl naujos atlyginimų apskaičiavimo tvarkos priimtas laikantis nuostatos stiprinti mokyklų savarankiškumą. Mokykloms savarankiškėjant stiprės ir pedagogų bendruomenės vaidmuo, turės būti taikoma šiuolaikinė, profesionali vadyba. Šiuo metu, kai išgyvename ekonomikos sunkmetį, tai padės mokykloms rasti optimaliausius lėšų panaudojimo variantus.

 „Praeina tie laikai, kai ministerija iki smulkmenų instrukcijose surašydavo, ką ir kaip turi daryti mokyklos direktorius ir mokytojai“, – sako ministras G.Steponavičius.
Prieš pradedant taikyti naujovę, beveik 200 mokyklų dalyvavo viešose konsultacijose. Jie buvo konsultuojami, kaip apskaičiuoti atlyginimus pagal mokymo įstaigos ugdymo specifiką, pedagogų kvalifikaciją, darbo krūvį ir kitus pedagoginės veiklos aspektus.
Nors 2010 m. pedagogų darbo užmokestis mažėja 5 proc., pakankamai moksleivių turinčiose mokyklose nauja darbo apmokėjimo tvarka sudaro galimybių padidinti mokytojų atlyginimus. Mokykloms, kurios dėl mažo vaikų skaičiaus gali būti uždarytos, tai padės išsilaikyti.
Ministras G.Steponavičius atkreipia dėmesį, kad nustatant pedagogų atlyginimų koeficientus, mokyklų vadovai negali priimti vienasmeniškų sprendimų – jie turi būti suderinti su mokytojų atstovais.
„Ministerija yra pasirengusi konsultuoti mokyklas, kai jos ims taikyti naują darbo apmokėjimo tvarką, ir jautriai reaguosime, jeigu bus bandoma tuo piktnaudžiauti, iškreipti darbo užmokesčio sistemą“, – pažymi ministras G.Steponavičius.
Rengdama darbo apmokėjimo tvarkos aprašą ministerija bendradarbiavo su mokyklų asociacijomis, profesinėmis sąjungomis ir atsižvelgė į daugelį siūlymų.
Ryšių su visuomene skyrius
Tel. (8 5) 219 1233
Skaityti naujieną LRV svetainėje




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.48051 sekundės -