Vyriausybė siūlo patogesnius žmonėms notarų veiklos pakeitimus : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11615: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Vyriausybė siūlo patogesnius žmonėms notarų veiklos pakeitimus
Parašė Moderator - 2009-12-16 16:08:55 (1097 perskaityta )

Vyriausybė siūlo patogesnius žmonėms notarų veiklos pakeitimus

Vyriausybė siūlo Seimui priimti Notariato įstatymo pakeitimus, kuriais numatoma daugiau funkcijų perduoti notarams, sumažinti teismų darbo krūvius ir administracinę naštą, pagerinti teisinių paslaugų prieinamumą bei įgyvendinti vieno langelio valstybės paslaugoms principą.

Pataisius įstatymą skolintojui bus paprasčiau išieškoti skolas iš skolininko, nevykdančio savo prievolių. Asmuo, siekiantis išieškoti jam priklausančias pinigų sumas, galės kreiptis ne į teismą, o tiesiai į notarą. Šis funkcijų perdavimas ne tik sumažins teismų darbo krūvį, bet ir padės taupyti valstybės biudžeto lėšas.
Vyriausybė siūlo Seimui supaprastinti dokumentų tvirtinimo tvarką, kad asmenims, norintiems gauti pažymą Apostille (dokumentų legalizavimo ir tvirtinimo pažymą), nebereikėtų vykti į Užsienio reikalų ministeriją Vilniuje, kadangi šią paslaugą galės suteikti bet kuris notaras.
Vyriausybė taip pat siekia atsisakyti reikalavimo, kad testamentiniai įpėdiniai, kreipdamiesi į notarą dėl testamentinio dublikato išdavimo, pateiktų testatoriaus mirties liudijimą. Šis reikalavimas neatitinka vieno langelio valstybės paslaugoms principo. Reikiamus duomenis notaras gali gauti pats iš Gyventojų registro tarnybos duomenų bazės.
Vyriausybė, siekdama Notarų rūmams suteikti daugiau sprendimo teisių savivaldos srityje, siūlo pavaduojantį notarą skirti ne teisingumo ministrui, o Notarų rūmams. Ši nuostata padės atsisakyti teisingumo ministrui suteiktų perteklinių funkcijų.

Skaityti naujieną LRV svetainėje




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.50463 sekundės -