Premjeras kviečia nebūti pakantiems korupcijai : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11345: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Premjeras kviečia nebūti pakantiems korupcijai
Parašė Moderator - 2009-05-23 22:07:34 (949 perskaityta )

Premjeras kviečia nebūti pakantiems korupcijai

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius sudarė darbo grupę, kuri rengs pasiūlymus, kaip mažinti teisines korupcijos atsiradimo prielaidas. Antikorupcinė grupė, vadovaujama Premjero patarėjo Gintaro Kalinausko, inicijuos teisės aktų ir biurokratinių procedūrų, kurios sudaro sąlygas korupcijai egzistuoti, pakeitimus. Ši grupė tikisi visuomenės dėmesio ir siūlymų, kaip įveikti korupciją. Pasiūlymus galima pateikti Vyriausybės interneto svetainėje www.lrv.lt šiandien pradėjusiame veikti Antikorupcinės grupės puslapyje.
„Mūsų Vyriausybės programoje kova su korupcija yra viena iš prioritetinių sričių. Korupciją įveikti galėsime tik dirbdami kartu – kai visuomenė nebebus pakanti korupcijai ir nedalyvaus šiame ydingame procese, o valstybės institucijos panaikins teisines ir biurokratines prielaidas jai atsirasti. Kviečiu neabejingus piliečius bendradarbiauti su Antikorupcine grupe ir tikiuosi, kad ji, įsiklausiusi į visuomenės siūlymus, padės Vyriausybei priimti tinkamus sprendimus, neleisiančius korupcijai toliau gyvuoti“, – sakė Premjeras Andrius Kubilius.
Pasak Antikorupcinės grupės vadovo G. Kalinausko, visuomenės reakcija ir dėmesys jų veiklai labai svarbūs. „Tikimės sulaukti naudingų pasiūlymų iš gyventojų, nes jie savo kasdienybėje susiduria su įstatymų spragomis. Mes rengsime teisės aktų projektus, tačiau netirsime skundų ar pranešimų apie korupcijos atvejus – tai atlieka STT ir kitos kompetentingos institucijos. Mūsų tikslas – inicijuoti teisinę korupcijos prevenciją. Juk kartais užtenka pakeisti teisės aktą ar panaikinti tam tikrą procedūrą ir korupcijai vietos nelieka“, – įsitikinęs Antikorupcinės grupės vadovas.
Antikorupcinės grupės veiklos sfera – labiausiai korupcijos pažeidžiamos sritys: valstybės, savivaldybių ir apskričių institucijos, valstybinė statybų priežiūra ir kontrolė, teritorijų planavimas, sveikatos apsauga ir farmacija, viešieji pirkimai ir kitos sritys, į kurias dėmesį atkreips visuomenė.
Vakar įvykusiame jau trečiajame antikorupcinės darbo grupės posėdyje buvo svarstomas Gyventojų turto deklaravimo įstatymo pakeitimo projektas, atsiskaitymų grynaisiais pinigais rizikos ribojimo ir kontrolės galimybės, turto įsigijimo ir pajamų teisėtumo pagrindimo prievolės įvedimas asmenims, kurių deklaruotas turtas ir pajamos nesutampa su turimu turtu.
Darbo grupė nariai siūlo atsižvelgti į tai, kad visuotinis turto deklaravimas gali sukelti nereikalingą socialinę įtampą, kai pajamas nuolatos privalės deklaruoti visi šalies gyventojai, be to, tokios priemonės įgyvendinimas valstybės biudžetui brangiai kainuotų. Darbo grupė siūlys nustatyti vienkartinį gyventojų turto deklaravimą, numatant nuolatinių duomenų atnaujinimą (asmenims tapus pilnamečiams, atvykstantiems nuolat gyventi į Lietuvą ir kt.), taip pat uždraudžiant grįsti įsigijimą vienkartinio visuotinio gyventojų turto deklaravimo metu nedeklaruotu turtu. Darbo grupė didelį dėmesį skiria ir grynųjų pinigų operacijų ribojimui bei kontrolei, nes ši priemonė leistų aktyviai kovoti ne tik su korupcija, bet ir su šešėline ekonomika.
Antikorupcinė darbo grupė Ministro Pirmininko potvarkiu buvo sudaryta balandžio 8 dieną. Joje dirba penki nariai – grupės vadovas, Ministro Pirmininko patarėjas teisės ir nacionalinio saugumo klausimais Gintaras Kalinauskas, Vyriausybės kanceliarijos Ekonomikos ir finansų departamento Ekonominės analizės skyriaus vedėjas Nerijus Genys, Valstybės saugumo departamento 3-osios valdybos viršininkas Linas Jurgelaitis, „Transparency International“ Lietuvos skyriaus direktorius Sergejus Muravjovas ir Specialiųjų tyrimų tarnybos Korupcijos prevencijos valdybos viršininkas Vytas Rimkus.
Daugiau informacijos www.lrv.lt



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.50247 sekundės -