Lietuva ir Jungtiniai Arabų Emyratai sieks plėsti bendradarbiavimą : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11356: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Lietuva ir Jungtiniai Arabų Emyratai sieks plėsti bendradarbiavimą
Parašė Moderator - 2009-05-23 22:08:56 (1188 perskaityta )

Lietuva ir Jungtiniai Arabų Emyratai sieks plėsti bendradarbiavimą

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius šiandien susitiko Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) užsienio reikalų ministru šeichu Abdullah bin Zayedu Al Nahyanu. Pažymėjęs, kad Lietuva – dar neatrasta arabų verslininkams ir investuotojams Europos Sąjungos šalis, JAE užsienio reikalų ministras išreiškė įsitikinimą, kad šalių tarpusavio ryšiams plėsti yra daug galimybių.

Ministro nuomone, sėkmingai užbaigtos jau prasidėjusios JAE ir Lietuvos derybos dėl dvigubo apmokestinimo išvengimo ir investicijų skatinimo bei apsaugos sutarčių, gerokai paskatintų JAE verslininkų domėjimąsi Lietuva. JAE delegacijos nariai išsamiai pristatė savo šalies siekį, kad naujai steigiamos Tarptautinės atsinaujinančios energijos agentūros (TAEA) būstinės vieta būtų pasirinkta JAE sostinė Abu Dhabis. Šios tarptautinės organizacijos Statutą šiuo metu pasirašė 80 šalių, taip pat ir Lietuva. „Norime parodyti pasauliui, kad ir angliavandenilių kurą eksportuojančioms šalims svarbūs yra aplinkosaugos klausimai ir perėjimas prie atsinaujinančių šaltinių energetikos“, - sakė JAE užsienio reikalų ministras. Šeichas Abdullah bin Zayedas Al Nahyanas pakvietė Lietuvos studentus naudotis studijų programomis ir atvykti studijuoti į JAE.
Lietuvos Premjero A.Kubiliaus manymu, siūlymas TAEA būstinę įkurti JAE yra labai įdomus, ir Lietuva, kaip viena Agentūros steigėjų, jį rimtai svarstys. Valstybės TAEA šeimininkės rinkimai įvyks birželio pabaigoje, be JAE, ja tapti siekia Danija, Vokietija, Austrija. Ministras Pirmininkas pažymėjo, kad Lietuvą visų pirmą domina galimybės bendradarbiauti su JAE energetikos srityje, taip pat ir atsinaujinančių energijos šaltinių technologijos ir šios šalies investicijos į Lietuvos ūkį.
Abi šalys rimtai apsvarstė galimą bendradarbiavimą atkuriant Afganistano Goro provinciją. JAE yra vienintelė arabų šalis, dislokavusi savo pajėgas Afganistane. „Mažos šalys, tokios kaip mūsų, turi vienyti savo pastangas, kad į Afganistaną greičiau sugrįžtų taika ir gerovė“, - sakė JAE užsienio reikalų ministras.
JAE užsienio reikalų ministras perdavė Jungtinių Arabų Emyratų Ministro Pirmininko šeicho Mohammedo bin Rachido Al Maktoumo sveikinimus ir kvietimą Lietuvos Ministrui Pirmininkui su vizitu atvykti į Jungtinius Arabų Emyratus.
Daugiau informacijos www.lrv.lt



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.3755 sekundės -