Viešųjų pirkimo sąlygos – visuomenės pastaboms : Teisingumo ministerija : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#6850: Svečiai
#0: Vartotojai
#5715: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : Teisingumo ministerija : : Viešųjų pirkimo sąlygos – visuomenės pastaboms
Parašė Moderator - 2010-02-5 14:06:16 (3221 perskaityta )

Viešųjų pirkimo sąlygos – visuomenės pastaboms

Teisingumo ministerija derinimui su visuomene teikia Konstitucijos egzamino viešojo pirkimo techninių specifikacijų projektą. Taip siekiama didinti viešųjų pirkimų skaidrumą bei prieinamumą visuomenei.

2010 metų rudenį Konstitucijos egzaminas bus organizuojamas jau ketvirtąjį kartą. Siekiant tobulinti egzamino organizavimo tvarką, daryti jį patrauklesniu kuo platesniam visuomenės ratui, sudaryti galimybę viešojo pirkimo konkurse dalyvauti kuo didesniam skaičiui galimų egzamino vykdytojų, šiais metais Konstitucijos egzamino viešojo pirkimo techninių specifikacijų projektas skelbiamas viešai, o gautos pastabos ir pasiūlymai vertinami tobulinant pirkimo specifikaciją.
Teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus teigimu, viešųjų pirkimų sąlygų išankstinis skelbimas, sudarant galimybes suinteresuotiems asmenims ne tik iš anksto susipažinti su reikalavimais, kuriuos planuojama taikyti konkursui, bet ir pareikšti dėl jų savo pastabas, yra gera priemonė siekiant geriausios pirkinio kokybės, mažiausios kainos bei išvengiant nemažos dalies ginčų ateityje. Nors šiuo metu galiojantys įstatymai nenumato pareigos iš anksto skelbti pirkimui planuojamų taikyti sąlygų, tačiau teisingumo ministras atkreipia dėmesį, jog suplanuotų pirkimų atvejais tai galima daryti ir savo iniciatyva.
Vyriausybė Seimui jau yra pateikusi Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimus, kuriais siūloma įtvirtinti įpareigojimą skelbti techninių specifikacijų projektus tų pirkimų, kurie priskiriami didelės apimties ir svarbos viešiesiems pirkimams. Priėmus įstatymą tokie techninių specifikacijų projektai būtų skelbiami ir dėl šių projektų gautos pastabos ir pasiūlymai būtų vertinami Viešųjų pirkimų tarnybos nustatyta tvarka.
Su Konstitucijos egzamino viešojo pirkimo techninių specifikacijų projektu galima susipažinti Teisingumo ministerijos interneto svetainėje. Pastabas ir pasiūlymus prašome teikti iki 2010 m. kovo 15 d. el. paštu r.spulginaite@tm.lt.




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Teisingumo ministerija

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.27695 sekundės -