Nacionalinio susitarimo dalyviai tarėsi dėl energetikos sektoriaus perspektyvų : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#12963: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Nacionalinio susitarimo dalyviai tarėsi dėl energetikos sektoriaus perspektyvų
Parašė Moderator - 2010-02-12 15:29:15 (948 perskaityta )

Nacionalinio susitarimo dalyviai tarėsi dėl energetikos sektoriaus perspektyvų

Tęsdami Nacionaliniame susitarime numatytas diskusijas, Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus kvietimu šio susitarimo partneriai – verslo asociacijos – susirinko į jau antrą posėdį aktualioms energetikos sektoriaus problemoms ir galimiems sprendimams aptarti. Daugiausia susitarimo dalyviai diskutavo apie atsinaujinančių elektros išteklių naudojimo plėtrą bei dujų tiekimo į Lietuvą galimybes.
Ministras Pirmininkas A. Kubilius pažymėjo, kad skatinant ir plečiant energijos iš atsinaujinančių šaltinių gamybą reikia užtikrinti, jog energijos kainos vartotojams dėl to neaugtų. Susitarimo dalyviai taip pat akcentavo, kad energijos iš atsinaujinančių šaltinių gamintojams, priešingai nei pardavėjams, licencijų išdavimo tvarka turėtų būti paprastesnė. Verslo atstovai taip pat prašė Premjero pagreitinti šiuo metu Seime rengiamo Atsinaujinančių energijos išteklių įstatymo, kuriame aiškiau reglamentuojama parama šiai energetikos sričiai, priėmimą. Pasitarime sutarta, kad informacija, kokiuose regionuose yra geresnės galimybės jungtis prie elektros tinklų, turi būti viešai skelbiama ir visiems prieinama
Pasak Premjero, šiuo metu, panaikinus LEO LT, kuriantis laisvai elektros rinkai, svarbiausia rasti būdus, kaip patogiau valdyti energetikos ūkį bei iki 2011 m. kovo mėn. užtikrinti Trečiojo energetikos paketo nuostatų įgyvendinimą.
Pasitarime taip pat aptarti Trečiojo energetikos paketo nuostatų, t.y. energijos gamintojų ir tiekėjų atskyrimo nuo perdavėjų ir skirstytojų, perkėlimas į nacionalinę teisę, suskystintų dujų terminalo statybos, galimų dujų saugyklų ir mokesčio už viešąjį interesą atitinkančias paslaugas mažinimo klausimai.
Pasitarime dalyvavo Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, Ministro Pirmininko kancleris Deividas Matulionis, Energetikos ministerijos atstovai, Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos, Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos, Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų, Asociacijos „Investor‘s Forum“, Lietuvos verslo konfederacijos/ICC Lietuva bei Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos vadovai ir atstovai.
2009 m. spalio mėn. pasiektu Nacionaliniu susitarimu Vyriausybė ir socialiniai partneriai nustatė šalies ekonomikos atkūrimo principus ir įtvirtino nacionalinį dialogą, kuriuo bendrai ieško svarbiausių sprendimų.



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.52557 sekundės -