Lietuvos Premjero ir Kinijos ambasadoriaus susitikime – apie gerus dvišalius santykius : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11612: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Lietuvos Premjero ir Kinijos ambasadoriaus susitikime – apie gerus dvišalius santykius
Parašė Moderator - 2010-02-19 21:47:45 (1316 perskaityta )

Lietuvos Premjero ir Kinijos ambasadoriaus susitikime – apie gerus dvišalius santykius

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius priėmė Kinijos ambasadorių Lietuvoje Mingtao Tong. Susitikimo metu buvo pasidžiaugta sėkmingai plėtojamais Lietuvos – Kinijos dvišaliais santykiais ekonomikos, transporto, kultūros, mokslo srityse. Pažymėta, kad pastaruoju metu didėja Kinijos susidomėjimas investicijomis į transporto bei logistikos centrus laisvose prekybos zonose, taip pat siekiama steigti kiniškų prekių distribucijos centrus.
Pasak Premjero A. Kubiliaus, Lietuva yra ypač suinteresuota plėtoti bendradarbiavimą su Kinija jūrų, geležinkelių ir oro transporto srityse. „Kinijos ekonominės ir politinės galios pasaulyje augimas bei Lietuvos narystė Europos Sąjungoje atveria naujas dvišalio ir daugiašalio bendradarbiavimo įvairiausiose srityse galimybes. Lietuva džiaugiasi, kad Kinija finansiškai parėmė Lietuvos iniciatyvą surengti pirmąjį Azijos – Europos transporto ministrų susitikimą Vilniuje praėjusių metų spalio mėnesį. Tuomet pasirašyta Vilniaus deklaracija jau ima duoti konkrečius rezultatus sprendžiant abiejų žemynų prekybos ir susisiekimo sistemos problemas, formuojant ilgalaikę, efektyvią ir saugią transporto sistemą“, – pažymėjo Premjeras A. Kubilius.
Balandžio mėnesį Lietuvos pramoninkų konfederacija organizuoja verslo misiją į Kinijos Šaansi provinciją, kur vyks 4-asis investicijų ir prekybos forumas rytų ir vakarų Kinijos bendradarbiavimui skatinti. Pasak Ministro Pirmininko, šiemet laukia dar vienas labai svarbus įvykis – tai Šanchajuje vyksianti paroda EXPO 2010, kurios metu planuojamas ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės vizitas į Kiniją.
Kinijos ambasadorius Mingtao Tong pasidžiaugė sėkmingai besivystančiais dvišaliais mokslo ir kultūros ryšiais. Pasak ambasadoriaus, kovo mėnesį Vilniuje universitete bus iškilmingai atidarytas Konfucijaus institutas, kuris plėtos kinų kultūros ir kalbos studijas, rengs kvalifikacijos kursus pradinių ir vidurinių mokyklų kinų kalbos mokytojams, administruos kinų kalbos mokėjimo lygio nustatymo testą ir testus, nustatančius gebėjimą dėstyti kinų kalbą kaip užsienio, siūlys kursus apie Kinijos kultūrą, rengs kinų kultūrą populiarinančius renginius ir kt.
Ambasadorius domėjosi ir Tibeto skvero klausimu. Premjeras A. Kubilius diplomatui atsakė, kad Vilniuje yra pačių įvairiausių pavadinimų aikščių, gatvių ir skverų. „Turime Sibiro gatvę, Vašingtono skverą, Čečėnijos aikštę, gali būti ir Tibeto skveras, jei bus pageidavimų, gali atsirasti ir Kinijos ar Pekino gatvė. Tai sprendžia Vilniaus miesto savivaldybė. O Lietuva Tibeto atžvilgiu laikosi bendros Europos Sąjungos pozicijos, kurios esmė – „vienos Kinijos“ politika, pagrįsta Kinijos teritorinio vientisumo pripažinimo principu, tačiau mes kartu su kitomis ES šalimis pasisakome už Kinijos valdžios ir Dalai Lamos bei jo atstovų dialogą ir taikų santykių reguliavimą. Kuo daugiau kalbėsimės, kuo daugiau žinosime vieni apie kitus – tuo geriau suprasime vieni kitus“, – sakė Premjeras A. Kubilius, pažymėjęs, kad ir Seimo rezoliucijos projektas dėl Tibeto atitinka valstybinę Lietuvos Respublikos poziciją.
Skaityti naujieną LRV svetainėje



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.45242 sekundės -