Premjeras: opozicija siūlo daug propagandos ir lengvatas V. Uspaskicho dešroms : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11241: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Premjeras: opozicija siūlo daug propagandos ir lengvatas V. Uspaskicho dešroms
Parašė Moderator - 2010-03-9 13:49:50 (1147 perskaityta )

Premjeras: opozicija siūlo daug propagandos ir lengvatas V. Uspaskicho dešroms

„Šiandien paskelbta opozicijos „naujosios daugumos“ alternatyvi programa „Plačioji koalicija“ didžiąja dalimi nesiskiria nuo vyriausybės programos, naujų praktinių pasiūlymų nebuvimą bandoma pridengti antivyriausybine retorika“, – teigia Premjeras Andrius Kubilius.
Premjero nuomone, opozicija tik propagandiškai neigia, kad vyriausybės vykdyta ekonominė ir finansinė politika stabilizavo valstybės finansus ir ekonomiką, tačiau alternatyvių pasiūlymų nebuvimas reiškia, kad realiai stabilizavimo politikai opozicija pritaria.
Be retorikos ir propagandos („naktinės mokesčių reformos“ linksniavimas, nepagrįsti kaltinimai ekonomikos „žlugdymu“ ir t.t.) nėra jokių naujų pasiūlymų mokesčių srityje, išskyrus PVM lengvatas Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho mėsos perdirbimo įmonėms ir akcizų mažinimą, naudingą alkoholio gamintojams.
Opozicija nesiūlo mažinti PVM, nesiūlo atsisakyti kitų permainų koalicijos mokesčių politikos principų (įtraukiant į mokesčių sistemą žemės ūkį, kūrybinius darbuotojus ir t.t.), vadinasi, opozicija pripažįsta lig šiol vykdytą vyriausybės mokesčių politiką.
Tuo pat metu sunku rimtai vertinti pasiūlymą įvesti progresinius mokesčius, kadangi socialdemokratai apie progresinius mokesčius kalba dešimtis metų, bet nieko nedaro – jie nepasinaudojo proga jų įvesti, kai buvo valdžioje beveik aštuonerius metus.
Premjeras teigiamai vertina tai, jog opozicija taip pat pripažįsta svarbiausią vyriausybės prioritetą – kovą su nedarbu ir teikia pasiūlymus, kuriuos vyriausybė ir taip svarsto.
Alternatyvi programa energetikoje iš esmės sutampa su vyriausybės programa, išskyrus siūlymą sudaryti su Rusija nuolatinę dujų tiekimo sutartį – tai gali būti Rusijai naudinga. Vyriausybės požiūriu per Europos Sąjungos derybas su Rusija dėl dujų tiekimo ir kainų gali būti pasiektos naudingesnės sąlygos ir todėl pavojinga susisaistyti su Rusija atskira sutartimi. Panašiai transporto srityje – opozicija laužiasi į atviras duris, kai ragina kuo skubiau tiesti „Rail Baltica“ europinę vėžę – vyriausybė siūlo lygiai tą patį.
„Opozicija kelia didelį propagandinį triukšmą, kad vyriausybė daro viską ne taip, tačiau, sprendžiant iš opozicijos programos, žada daryti tą patį – galima tik pasidžiaugti, kad, nepaisant karštos ir aštrios retorikos, opozicija vis dėlto supranta, kokie sprendimai reikalingi Lietuvai,“ – kalbėjo Premjeras A. Kubilius. – „Sveikinu opozicijos pastangas diskutuoti programinius pagrindus, tačiau norėtųsi, kad opozicijos pusėje intelektualinio potencialo būtų daugiau, negu noro pakliūti valdžion“.
Tačiau didžiausias šios programos klaustukas – antraštėje. „Kas yra „naujoji dauguma“? Kur septyniasdešimt vienas balsas?“ – klausia Premjeras.



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.4629 sekundės -