Lietuva pasisako už mokslinių tyrimų infrastruktūros plėtrą : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11276: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Lietuva pasisako už mokslinių tyrimų infrastruktūros plėtrą
Parašė Moderator - 2009-05-25 20:57:28 (844 perskaityta )

Lietuva pasisako už mokslinių tyrimų infrastruktūros plėtrą

Lietuva pritaria Europos Sąjungos (ES) siūlomam europinių konsorciumų, steigiančių ir valdančių mokslinių tyrimų infrastruktūras (MTI), kūrimuisi. Tokiai Lietuvos pozicijai, kuri bus pristatyta gegužės 28-29 d. ES Konkurencingumo tarybos posėdyje, šiandien buvo pritarta Vyriausybės pasitarime.
ES Konkurencingumo tarybos posėdyje bus nagrinėjamas Europos Komisijos pasiūlytas reglamentas dėl teisinio Europos mokslinių tyrimų infrastruktūrų konsorciumo pagrindo, kuriuo siekiama palengvinti europinių konsorciumų, steigiančių ir valdančių mokslinių tyrimų infrastruktūras, kūrimąsi.
Teisinis Europos mokslinių tyrimų infrastruktūrų (EMTI) pagrindas reikalingas tam, kad kelioms valstybėms narėms ir trečiosioms valstybėms būtų lengviau bendrai steigti mokslinių tyrimų infrastruktūras ir jomis naudotis. Be to, reglamentas palengvintų ES paramos teikimą tokiems konsorciumams. Europos mokslinių tyrimų infrastruktūroms bus taikoma Bendrijos teisė, o dėl saugumo ir techninių dalykų – valstybės narės teisė.
Lietuva, pritardama šiam pasiūlymui, mano, kad mokslinių tyrimų infrastruktūros padeda sutelkti žmonių ir finansinius išteklius, reikalingus „žinių trikampio“ (apjungianti verslą, švietimą ir mokslinius tyrimus) plėtrai. Lietuvai reglamento priėmimas yra labai aktualus dėl to, kad europinio masto mokslinių tyrimų infrastruktūrų steigimą ir veiklą reglamentuojančio teisės akto buvimas leistų tikėtis aiškesnio bei lengvesnio būdo Lietuvai įsijungti į jų kūrimą ir veiklą.
Daugiau informacijos www.lrv.lt



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.55222 sekundės -