Testamentų registre bus kaupiami duomenys apie visus palikimą gavusius ir jį priėmusius asmenis : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11625: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Testamentų registre bus kaupiami duomenys apie visus palikimą gavusius ir jį priėmusius asmenis
Parašė Moderator - 2010-03-24 16:06:10 (1254 perskaityta )

Testamentų registre bus kaupiami duomenys apie visus palikimą gavusius ir jį priėmusius asmenis

Vyriausybė pakeitė Testamentų registro nuostatus, tad nuo šiol jame bus kaupiami duomenys apie visus palikimą gavusius ir jį priėmusius asmenis.
Pagal dabar galiojančią tvarką notaras ar teismas Testamentų registrą informuoja tik apie pirmojo asmens, kuris atėjo priimti palikimo, pareiškimą. Jei palikimą gavo keli asmenys, informacija apie vėliau besikreipusius į Testamentų registrą nebeperduodama. Tad registre kaupiami duomenys yra neišsamūs, o „Sodra“, Valstybinė mokesčių inspekcija ir kitos institucijos negali sužinoti apie realią asmenų turtinę padėtį. Todėl valstybės institucijos duomenis apie palikimą priėmusius asmenis papildomai turi rinkti iš notarų ar teismų, gaištamas laikas, neracionaliai ir neefektyviai naudojamos lėšos, užkraunama papildoma administracinė našta tiek žmonėms, tiek institucijoms.
Pakeitus registro nuostatus, institucijos greičiau priims reikalingus sprendimus, bus kaupiama tiksli ir išsami informacija apie visus palikimą gavusius ir priėmusius asmenis.



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.43215 sekundės -