K. Lukausko komisija domisi VMVT vadovo tarnybine veikla, o ne ikiteismine mailiaus byla : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#773: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : K. Lukausko komisija domisi VMVT vadovo tarnybine veikla, o ne ikiteismine mailiaus byla
Parašė Moderator - 2010-04-26 21:48:44 (2198 perskaityta )

K. Lukausko komisija domisi VMVT vadovo tarnybine veikla, o ne ikiteismine mailiaus byla

Žiniasklaidoje skleidžiamos melagingos žinios, esą premjero politinio pasitikėjimo pareigūnai susipažino su ikiteismine byla ir taip girdi darė spaudimą vadinamojo „mailiaus“ skandalo tyrimui, visiškai prasilenkia su tikrove. Premjero sudaryta komisija galimiems Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovo Kazimiero Lukausko tarnybiniams nusižengimams tirti vykdo tarnybinį patikrinimą tik ta apimtimi, kiek tai liečia VMVT direktoriaus tarnybinę veiklą reglamentuojančių teisės aktų laikymąsi atliekant pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas.
Šiai dienai prokuratūra nėra pareiškusi K. Lukauskui jokių kaltinimų apie įtarimą padarius nusikalstamą veiklą. K. Lukausko komisijos tikslas – išsiaiškinti galimą nusižengimą tarnybinėms pareigoms, todėl siekiant objektyviai ištirti visas aplinkybes ir buvo paprašyta susipažinti tik su ta septynių bendrovių medžiaga, kuri buvo pateikta Vilniaus apskrities VMVT.
Septynių bendrovių projektų, pateiktų VMVT deklaracijoms gauti, K. Lukausko komisija pirmiausia paprašė iš pačios VMVT, tačiau tarnyba informavo, kad šią dokumentaciją paėmė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT). Tada komisija įstatymų numatyta tvarka paprašė prokuratūros leidimo susipažinti su šiais projektais FNTT patalpose. Prokuratūra leidimą davė ir komisija beveik pilnos sudėties (komisijos vadovas Virgis Valentinavičius, nariai Arvydas Basiulis, Jolanta Bernotaitė, Renata Sadzevičiūtė, Saulius Gaigalas, nebuvo tik atostogavusio Gintaro Kalinausko) penktadienį apsilankė FNTT būstinėje.
Komisiją pasitikę FNTT atstovai perspėjo, kad negali komentuoti pateiktos medžiagos, jei tai atskleistų kokias nors ikiteisminio tyrimo aplinkybes. Savo ruožtu komisija įsipareigojo vykdyti ir skrupulingai vykdė visus FNTT reikalavimus susipažįstant su septynių bendrovių projektais.
K. Lukausko komisija griežtai apsiriboja K. Lukausko kaip tarnybos vadovo veiklos tyrimu ir gilinasi tik į tai, kokiais dokumentais vadovaujantis VMVT vieną kartą atsisakė išduoti deklaracijas, kitą kartą jas išdavė. Komisija neužsiima operatyvine veikla, todėl negali ir nesiekia aiškintis, ar VMVT sprendimus veikė K. Lukausko kontaktai su Romualdu Visokavičiumi. Šia prasme komisija nevaldo jokios ikiteisminės bylos medžiagos, skirtingai nuo tos pačios žiniasklaidos, kuri skleidžia melagingas žinias apie komisiją ir kuri galimai valdo ikiteisminės bylos medžiagą, kai daro nuorodas į slaptus pokalbių įrašus ar rašo apie R. Visokavičiaus ir K. Lukausko kontaktus.
Jei reikės, komisija ir toliau naudosis visomis įstatymų numatytomis galimybėmis gauti K. Lukausko galimų tarnybinių nusižengimų tyrimui reikalingą informaciją.
Skaityti naujieną LRV svetainėje



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.16727 sekundės -