Šiiaurės ir Baltijos jūros šalių finansų ministrai aptars krizės keliamas problemas : Vyriausybė ir ministerijos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11262: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : : Šiiaurės ir Baltijos jūros šalių finansų ministrai aptars krizės keliamas problemas
Parašė Moderator - 2009-05-26 17:03:51 (1050 perskaityta )

Šiiaurės ir Baltijos jūros šalių finansų ministrai aptars krizės keliamas problemas

Vilnius, gegužės 26 d. Finansų ministras Algirdas Šemeta išvyko į Stokholmą, kur šiandien dalyvaus Šiaurės investicijų banko (ŠIB) metiniame Valdytojų tarybos susitikime, o rytoj –  14-oje Šiaurės ir Baltijos jūros šalių finansų ministrų konferencijoje. Susitikimuose bus aptariami aktualūs šiam regionui ir Lietuvai klausimai, susiję su pasauline finansine krize. 


„ŠIB veikla Lietuvoje yra svarbi, ypač siekiant skatinti ekonomiką, ypatingą dėmesį skiriant smulkaus ir vidutinio verslo finansavimui ir projektams, susijusiems su energijos efektyvumo didinimu. Dabar, sumažėjus privačiam kreditavimui, tapo ypač aktualu, kad ŠIB savo veiklą Lietuvoje toliau plėstų“, – sakė finansų ministras Algirdas Šemeta.
ŠIB valstybės narės yra Danija, Estija, Islandija, Latvija, Lietuva, Norvegija, Suomija ir Švedija. Lietuvos kapitalo ŠIB dalis – 1,64 procento, Lietuvos Respublikos finansų ministras yra ŠIB valdytojas nuo Lietuvos.Šiame Valdytojų tarybos susitikime bus pristatoma ŠIB 2008 m. veiklos ataskaita ir finansiniai rezultatai, aptariamas banko vaidmuo dabartinėmis ekonominėmis sąlygomis bei kiti klausimai.
Šiaurės ir Baltijos jūros šalių finansų ministrų konferencija – tai vienas iš neformalių ekonominio bendradarbiavimo tarp Šiaurės ir Baltijos jūros regiono valstybių (Danija, Estija, Islandija, Latvija, Lietuva, Norvegija, Suomija, Švedija, Lenkija, Rusija ir Vokietija) finansų ministrų susitikimų, vykstančių kiekvienais metais. Konferencijų metu aptariami aktualūs ekonominės politikos ir Baltijos jūros regiono plėtros klausimai.
Šioje konferencijoje ketinama aptarti pasaulinės finansinės krizės keliamus iššūkius Šiaurės ir Baltijos jūros regiono šalims ir būdus, kaip šalys galėtų bendradarbiauti, siekdamos sušvelninti neigiamus padarinius bei išvengti panašių krizių ateityje. Vienas iš susitikimo tikslų – paskatinti tarptautines finansines institucijas aktyviau dalyvauti kompensuojant tai, ko verslas netenka dėl privataus kreditavimo susilpnėjimo.
Konferencijoje taip pat planuojama aptarti Šiaurės ir Baltijos jūros šalims aktualias su klimato kaita susijusias problemas ir galimus rinkos instrumentus, kurių pagalba šios problemos būtų sprendžiamos efektyviau ir galimai mažiausiais kaštais. Be to, konferencijos dalyviams planuojama pristatyti ES rengiamą strategiją Baltijos jūros regionui. Konferencijos pabaigoje bus priimtas bendras komunikatas.

www.finmin.lt
Viešųjų ryšių skyrius
Tel. (8 5) 2199 376




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Vyriausybė ir ministerijos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.39362 sekundės -