Bendradarbiavimas su ERPB atveria naujas verslo skatinimo galimybes : Finansų ministerija : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11325: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : Finansų ministerija : : Bendradarbiavimas su ERPB atveria naujas verslo skatinimo galimybes
Parašė Moderator - 2009-05-15 11:04:08 (2436 perskaityta )

Bendradarbiavimas su ERPB atveria naujas verslo skatinimo galimybes

Vilnius, gegužės 15 d. Finansų ministras Algirdas Šemeta ir kiti ministerijos pareigūnai dalyvauja Londone dvi dienas vyksiančiame Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) metiniame Valdytojų tarybos susitikime. Jame bus aptariami galimi sprendimai ir ERPB indėlis įveikiant ekonominį sunkmetį, išklausyti metiniai valdytojų pranešimai, vyks verslo forumas.


„Lietuvą su ERPB sieja ilgametis bendradarbiavimas, kuris per ekonominį sunkmetį suteikia  naujų galimybių skatinti verslą mūsų šalyje. ERPB aktyviai prisideda prie Europos Komisijos krizės įveikimo Europoje iniciatyvos, ypač akcentuodamas paramą Rytų ir Vidurio Europos valstybėms. Lietuvai šio banko veikla yra ypač svarbi dėl smulkaus ir vidutinio verslo projektų finansavimo, kredito linijų komerciniams bankams“, - sakė finansų ministras Algirdas Šemeta.  
Lietuvos finansų ministras paskirtas šio ERPB Valdytojų tarybos susitikimo vicepirmininku, pirmininkaus vienai iš šios tarybos posėdžio dalių.
Ministras renginio metu taip pat susitiks su tarptautinės kredito reitingų agentūros „Moody‘s“ atstovais, „Bloomberg“, „Reuters“ naujienų agentūrų ir BBC televizijos žurnalistais, dalyvaus verslo forume „Ateities investicijos: galimybės sudėtingomis ekonominėmis sąlygomis“. Jame bus aptariami įvairūs klausimai, susiję su ERPB sprendimais, kurie padėtų Europos šalims įveikti ekonominio sunkmečio iššūkius. Per forumą bus pristatytos ir Lietuvos Vyriausybės verslo skatinimo iniciatyvos bei priemonės, galimybės užsienio investuotojams.

***

2008 m. pabaigoje Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas padidino projektų finansavimui 2009 metams skirtas lėšas nuo 5,8 mlrd. eurų iki 7 mlrd. eurų, numatydamas skirti papildomus 500 mln. eurų (20 proc. daugiau nei buvo skirta 2008 m.) Rytų ir Vidurio Europos šalims. Lietuvai ERPB šiais metais planuoja skirti 100 mln. eurų investicijoms.
Naujos ERPB ir Lietuvos bendradarbiavimo galimybės siejamos su smulkių ir vidutinio verslo projektų, gyvenamųjų namų renovacijos finansavimu, tarpvalstybinių energijos jungčių formavimu, viešojo ir privataus sektoriaus partneryste pagrįstomis investicijomis į infrastruktūrą. 
Lietuva yra ERPB narė tapo 1992 m. Nuo to laiko bankas mūsų šalyje finansavoinvesticinius projektus, kurių bendra vertė sudarė apie 1,2 mlrd. eurų. Iš šios sumos apie 480 mln. eurų buvo finansuojama ERPB paskolų lėšomis.
Viešųjų ryšių skyrius
Tel. (8 5) 239 0187
www.finmin.lt




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Finansų ministerija

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.42203 sekundės -