Lietuvos finansų ministras susitinka su Pasaulio banko prezidentu : Finansų ministerija : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#11326: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : Finansų ministerija : : Lietuvos finansų ministras susitinka su Pasaulio banko prezidentu
Parašė Moderator - 2009-05-20 11:25:15 (2551 perskaityta )

Lietuvos finansų ministras susitinka su Pasaulio banko prezidentu

Vilnius, gegužės 20 d. Šiandien finansų ministras Algirdas Šemeta dalyvauja Helsinkyje (Suomija) vykstančiame Pasaulio banko valdytojų iš Šiaurės ir Baltijos šalių susitikime su Pasaulio banko prezidentu Robertu Zoellicku.

“Šis susitikimas suteikia galimybę aukščiausiu lygiu su Pasaulio banku aptarti Šiaurės ir Baltijos šalių regiono bendrus sprendimus ekonomikos sunkmečiui įveikti, vystomojo bendradarbiavimo politiką bei koks galėtų būti tolesnis Lietuvos indėlisšiais klausimais”, - sakė finansų ministras Algirdas Šemeta, kuris yra paskirtas mūsų šalies Pasaulio banko valdytoju.
Pasaulio bankas teikia išskirtinį dėmesį Šiaurės šalims dėl jų teikiamos pagalbos besivystančioms valstybėms. Baltijos šalys, sukaupusios didelę reformų patirtį, taip pat vis daugiau prisideda prie Pasaulio banko iniciatyvų besivystančiose šalyse. Per susitikimą Helsinkyje bus nagrinėjamas finansinės krizės poveikis valstybėms (ypač besivystančioms šalims) bei galima Pasaulio banko pagalba; aptariamas Tarptautinių finansinių institucijų bendras veiksmų planas krizei Rytų Europoje įveikti; nagrinėjami Pasaulio banko valdymo ir atstovavimo reformos klausimai bei Pasaulio banko vaidmuo, sprendžiant klimato kaitos klausimus. 
Lietuva su Pasaulio banko grupe* bendradarbiauja nuo 1992 m. Tarptautinis rekonstrukcijos ir plėtros bankas mūsų šaliai suteikė apie 490 milijonų JAV dolerių vertės paskolų, kuriomis buvo finansuojami investiciniai projektai sveikatos apsaugos, švietimo, infrastruktūros plėtojimo ir kitose srityse, buvo remiamos šalyje vykdomos struktūrinės reformos. Lietuva iš Pasaulio banko grupės skolinosi iki 2002 m., o nuo 2006 m. bendradarbiaujama partnerystės pagrindais ir dalinantis patirtimi. Pasaulio banko ekspertai konsultuoja Lietuvą viešųjų finansų, viešojo ir privataus sektorių partnerystės bei kitais klausimais. Šiais metais Pasaulio banko ekspertai atliko valstybės išlaidų peržiūrą ir artimiausiu metu pateiks rekomendacijas dėl valstybės išlaidų socialiniame bei viešojo administravimo sektoriuose.
***
* - Pasaulio Banko grupę sudaro: Tarptautinis rekonstrukcijos ir plėtros bankas, Tarptautinė finansų korporacija, Tarptautinė plėtros asociacija, Daugiašalė investicijų draudimo agentūra ir Tarptautinis investicinių ginčų sprendimo centras.

Viešųjų ryšių skyrius
Tel. (8 5) 239 0187
www.finmin.lt




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Finansų ministerija

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.40414 sekundės -