R. Šimašius siūlys Lietuvai dalyvauti trečiąja šalimi Nukryžiuotojo byloje : Teisingumo ministerija : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#4045: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Vyriausybė ir ministerijos : Teisingumo ministerija : : R. Šimašius siūlys Lietuvai dalyvauti trečiąja šalimi Nukryžiuotojo byloje
Parašė Moderator - 2010-01-13 18:06:16 (1969 perskaityta )

R. Šimašius siūlys Lietuvai dalyvauti trečiąja šalimi Nukryžiuotojo byloje

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius mano, kad Lietuva turėtų nepritarti Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) sprendimui drausti naudoti Nukryžiuotojo atvaizdą ir siūlys Vyriausybei savo poziciją išreikšti įstojant į bylą trečiosios šalies teisėmis. Tai padaryti mūsų šalis galės tik jei bus nuspręsta šią bylą nagrinėti Didžiojoje kolegijoje.

EŽTT priimtas sprendimas turėtų įsigalioti vasario 3 d., tačiau tikėtina, kad Italija dėl jo persvarstymo kreipsis į Didžiąją kolegiją. Šiai kolegijai nusprendus imtis svarstyti bylą, kitos valstybės narės galės kreiptis su prašymu dalyvauti šioje byloje trečiąja šalimi. Lietuvoje sprendimą dėl įstojimo į bylą priima teisingumo ir užsienio reikalų ministrai.
„Manau, kad turėtų būti labai rimtai apsvarstyta ir įvertinta, kokias pasekmes toks teismo sprendimas turėtų ateityje. Nors šiuo atveju Lietuvai jis tiesioginės įtakos neturės, tačiau suformuota praktika reikštų, kad teismas gali riboti valstybės apsisprendimo laisvę tais klausimais, kuriais ji turėtų turėti laisvą valią. Nors kiekvienoje Lietuvos mokykloje ir nėra tradicijos kabinti Nukryžiuotojo atvaizdą, tačiau sprendimas Lietuvą gali paveikti neigiamai. Visų pirma, jis gali būti plėtojamas kitose bylose dėl Nukryžiuotojo buvimo kitose viešose vietose. Kiekviena valstybė pasirenka kaip realizuoti valstybės ir bažnyčios atskyrimo principą, ir detalus šių niuansų reglamentavimas iš šalies yra nepriimtinas, o Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių konvencija neturėtų būti taip plačiai traktuojama“, - sako teisingumo ministras Remigijus Šimašius.
Šiandien Seimas ir užsienio reikalų ministras taip pat išreiškė politinÄ ritarimą palaikyti Italijos poziciją.
 




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Teisingumo ministerija

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.20604 sekundės -