Saugokitės netikrų darbdavių : Naujienos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#7001: Svečiai
#0: Vartotojai
#5715: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Naujienos : : Saugokitės netikrų darbdavių
Parašė Moderator - 2010-02-5 23:07:37 (2634 perskaityta )

Saugokitės netikrų darbdavių

Pastaruoju metu policijos budėtojai telefonu sulaukė ne vieno Šiaulių apskrities gyventojo abejonių keistais darbdaviais. Labai džiugu, kad žmonės tampa atsargesni ir pirmiausia skambina į policiją pasitarti, o ne atlieka veiksmus, dėl kurių vėliau tektų gailėtis.

Naudojantis sunkmečiu, kai darbas tampa deficitu ir visur pilna skelbimų apie jo paiešką, atsiranda tokių, kurie žmogaus nelaimę paverčia pasipelnymo verslu. Pasiskelbę ieškantys darbo gyventojai telefonu sulaukia puikaus darbo pasiūlymo. Skambinusysis skatina kuo greičiau pradėti dirbti ir įforminti darbo sutartį. Tuo tikslu žmogaus prašoma tikslių anketinių duomenų, banko sąskaitos, į kurią neva bus pervedamas atlyginimas, internetinės bankininkystės duomenų.
Jei žmogus, nesusitikęs su būsimu darbdaviu ir neįsitikinęs realiu firmos egzistavimu, klusniai įvykdytų visus šiuos prašymus, jis taptų potencialia nusikaltimo auka. Manipuliuojant jo asmens bei banko duomenimis, tampa labai lengva suklastoti reikiamus dokumentus ir, pasinaudojant išperkamosios nuomos bendrovių paslaugomis, sudaryti įvairias pirkimo lizingu sutartis. Taip pat nesunku ir internetu ar SMS žinute gauti momentinį kreditą, kurį paskui teks grąžinti patikliajam bedarbiui.
Seniau sukčiai, siekdami tokių tikslų, naudojosi neturinčių nuolatinės gyvenamosios vietos asmenų paslaugomis, už puslitrį degtinės nusipirkdami jo asmens pasą ar asmens tapatybės kortelę. Dabar jie nutarė net tiek nebeišlaidauti. Kam leisti pinigus, jei telefonu duomenis gali gauti veltui.
Saugokitės netikrų darbdavių ir telefonu nedalinkite jokių savo asmens bei banko sąskaitos duomenų. Taip pat policijos pareigūnai įspėja susilaikyti ir nuo dalyvavimo įvairiose loterijose, kurių organizatoriai pasitinka visų didžiųjų prekybos centrų lankytojus, siūlydami užpildyti dalyvio anketas, kuriose irgi prašoma jūsų asmens duomenų. Užuot laimėję automobilį, galite pralaimėti didžiulę pinigų sumą, kurią teks grąžinti, kai kas nors jūsų vardu pasiims kreditą ar įsigys prabangų daiktą.




Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Naujienos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.33606 sekundės -