Greičio matuoklių akis kartais užsimerkia : Naujienos : Naujienos : TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#7033: Svečiai
#0: Vartotojai
#5715: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija

Naujienos : : Greičio matuoklių akis kartais užsimerkia
Parašė Moderator - 2010-05-12 14:58:26 (2750 perskaityta )

Greičio matuoklių akis kartais užsimerkia

Lietuvos keliuose jau beveik pusmetį veikia 151 stacionarusis greičio matuoklis, bet net ir jų užfiksuotiems pažeidėjams neretai pavyksta išvengti baudų.

Kartais pažeidėjams išvengti atsakomybės padeda gamtos sąlygos. Esant tirštam rūkui, stipriai lyjant, sningant arba skaisčiai šviečiant saulei, kai fotografuojant atsiranda šešėlių, nuotraukoje užfiksuoto greitį viršijusio vairuotojo veidas lieka neįžiūrimas.
Nustačius automobilio savininką, jis turi nurodyti, kas vairavo mašiną. Už duomenų nepateikimą savininkas baudžiamas nuo 300 iki 500 litų bauda.
Antrą kartą už tą patį pažeidimą gresia nuo 1500 iki 2000 litų bauda.
Tačiau taip išvengiama atsakomybės už greičio viršijimą - juk kai greitis viršijamas daugiau nei 50 km/val., skiriama ne tik piniginė bauda, bet ir 6 mėn. atimama teisė vairuoti.
Seime svarstoma pataisa
Tokių gudruolių atsiranda nemažai.
Taip „Lietuvos rytą“ informavo Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos Administracinės veiklos skyriaus viršininkas Dainius Šalomskas, praėjusiais metais už duomenų nepateikimą administracinė atsakomybė buvo taikyta 935 asmenims. Devyniolikai jų - antrą kartą.
„Antrą kartą nepateikus duomenų, bauda yra didoka ir pažeidėjams sutaupyti nepavyks. Tačiau, vieną kartą smarkiai viršijus greitį, taip gudrauti vis dar apsimoka“, - teigė pareigūnas.
Šiuo metu Seimo komitetai svarsto Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisą, kuri nenustatytų pažeidėjų vairuotų automobilių savininkams leistų taikyti atsakomybę ne už duomenų nepateikimą, o už greičio viršijimą.
Apie tokią pataisą kalbama nuo 2007 metų, tačiau Seimui ji buvo pateikta tik pernai rugsėjo mėnesį.
„Gal politikai pritars, kad pažeidėją slepiantys automobilių savininkai privalo atsakyti ir už jų padarytus pažeidimus“, - sakė D.Šalomskas.

Atsakomybės gali išvengti
Užfiksuotas greičio pažeidimas anuliuojamas, kai greičio matuoklis tuo pačiu metu užfiksuoja du lygiagrečiai važiuojančius automobilius. Dažniausiai tai įvyksta, kai pažeidėjas antrąja juosta lenkia lėčiau važiuojančią mašiną.
Keliuose yra tik 12 matuoklių „Poliscan“, kurių kompiuterinė sistema nuotraukoje pažymi greitį viršijusį automobilį. <...>

Skaitykite "Lrytas.lt"

Alvydas Ziabkus, Lietuvos rytas



Papildomos nuorodos
#Naujienos iš temos:
» Naujienos

#Plačiau apie:
» Moderator
Spausdinti   Nusiųsti draugui
 
- Puslapio generavimas: 0.2848 sekundės -