Naujienos : Vyriausybė ir ministerijos :Naujienos :TEISĖS GIDAS 

Svetainės meniu





Labiausiai lankomi svetainės puslapiai
1. Darbo teisė
2. Nekilnojamo turto savininkų
teisės ir pareigos

3. Šeimos teisė
4. Ieškinio padavimas teismui,
ką turėčiau žinoti

5. Nemokamos teisinės
pagabos kontaktai


Svetainėje yra
#1139: Svečiai
#0: Vartotojai
#5716: Registruoti vartotojai


Jūs čia svečias.
+ registracija


Šviežiausios naujienos

Portalo Naujienos : 'Aktualijos'

#Konkurencijos taryba pradėjo tyrimą dėl LKL ir krepšinio klubų galimo konkurenciją ribojančio susitarimo
#Tamašunienė: sienų kontrolė pratęsta iki gegužės 14 d.
#Namuose pasirūpinti negalią turinčiais negalintys artimieji turi kreiptis į savivaldybes
#Nustatyti reikalavimai vairavimo egzaminų organizatoriams
#Detalizuota tvarka, kaip kreiptis į savivaldybę dėl vaikų priežiūros darželiuose
#Siekiant valdyti rizikas, nustatyti reikalavimai atvirose erdvėse įsikūrusiems traukos objektams
#Ekstremaliosios situacijos šalyje metu visuomenė su PAV ataskaita supažindinama internetu
#Paskolų atidėjimas verslui įtvirtintas vieningu bankų moratoriumu
#Tiesioginio atsiskaitymo su tiekėjais įtraukimas į pirkimo sąlygas
#Koronaviruso pandemijos poveikis notariatui – grėsmingesnis nei 2009 metų krizės


 
Vyriausybė ir ministerijos : Panevėžyje sėkmingai vykdoma namų renovacija
Parašė Moderator - 2010-04-18 23:24:17 (1459 perskaityta )
Panevėžyje pakankamai sėkmingai vykdoma Daugiabučių namų modernizavimo programa. Nuo 2005 metų investicinius projektus įgyvendino 136 bendrijos, kurios į savo namų modernizavimą investavo 69,97 mln. litų. Šioms bendrijoms yra suteikta 29,97 mln. litų valstybės finansinės parama.

Vyriausybė ir ministerijos : Tyrimų pirkimams 2009 metais išleista 10 kartų mažiau nei ankstesniais metais
Parašė Moderator - 2010-04-14 17:20:56 (1235 perskaityta )
Susipažinusi su Valstybinio audito ataskaitos „Valstybės institucijų perkamos tyrimų, konsultavimo ir teisinės paslaugos“ išvadomis, Vyriausybė pritaria, kad reikėtų stiprinti išlaidų tyrimams, teisinėms paslaugoms ir konsultavimui kontrolę, tuo pačiu įpareigodama atsakingas institucijas įvertinti tokių pirkimų pagrįstumą.

Vyriausybė ir ministerijos : Premjeras A. Kubilius pareiškė gilią užuojautą lenkų tautai dėl lėktuvo katastrofos
Parašė Moderator - 2010-04-10 17:23:55 (1388 perskaityta )
Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius pareiškė gilią užuojautą Lenkijos Respublikos Ministrui Pirmininkui Donaldui Tuskui dėl Lenkijos Respublikos Prezidento Lecho Kaczynskio, jo žmonos ir Prezidentą lydėjusios delegacijos tragiškos žūties Smolenske.

Vyriausybė ir ministerijos : Bus rengiamas Fizinių asmenų bankroto įstatymas
Parašė Moderator - 2010-04-7 14:30:07 (2948 perskaityta )
Vyriausybė patvirtino Fizinių asmenų bankroto įstatymo koncepciją. Rengiamame įstatyme bus siekiama fizinius asmenis ir ūkininkus, kai iš esmės pablogėja jų finansinė padėtis, apsaugoti nuo skurdo ir atkurti jų mokumą. Taip būtų sudaryta galimybė bankrutavusiems asmenims vėl tapti vartotojais, užsiimti ūkine komercine veikla, būtų skatinamas verslumas.

Vyriausybė ir ministerijos : Vyriausybė siūlo Seimui žymiai paspartinti žemės paėmimą visuomenės reikmėms
Parašė Moderator - 2010-03-31 16:40:59 (1718 perskaityta )
Siekdama žymiai paspartinti žemės paėmimo visuomenės poreikiams procesą, Vyriausybė siūlo Seimui Žemės įstatymo pataisų projektą. Taip pat turėtų sutrumpėti teisminių ginčų nagrinėjimas, užtikrinant piliečiams teisingą atlyginimą už privačia nuosavybės teise priklausantį ir visuomenės poreikiams paimamą turtą.

Vyriausybė ir ministerijos : Nereikės mokėti privalomojo sveikatos draudimo
Parašė Moderator - 2010-03-30 14:00:45 (1351 perskaityta )
Tradiciniame interviu Lietuvos radijui Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius tikina, kad tiems gyventojams, kurie buvo išleisti nemokamų atostogų, privalomojo sveikatos draudimo įmokų mokėti nereikės. Mokėti jo taip pat nereikia bedarbiams, užsiregistravusiems Darbo biržoje.

Vyriausybė ir ministerijos : Testamentų registre bus kaupiami duomenys apie visus palikimą gavusius ir jį priėmusius asmenis
Parašė Moderator - 2010-03-24 16:06:10 (1254 perskaityta )
Vyriausybė pakeitė Testamentų registro nuostatus, tad nuo šiol jame bus kaupiami duomenys apie visus palikimą gavusius ir jį priėmusius asmenis.

Vyriausybė ir ministerijos : Teisę steigti šeimyną nuo liepos turės fiziniai asmenys, o ne savivaldybės
Parašė Moderator - 2010-03-20 08:59:59 (3321 perskaityta )
Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovybė ragina savivaldybių administracijas pasirūpinti, kad šeimynų, globojančių vaikus, statuso pasikeitimas vyktų sklandžiai ir nebūtų vilkinamas. „Draugiškas bendradarbiavimas turėtų užtikrinti, kad šeimynų tėvai ir jose augantys vaikai nepatirtų nereikalingo nerimo, baimindamiesi dėl savo ateities. Pasikeitimai nereiškia šeimynų veiklos nutraukimo, pasikeis tik jų juridinis statusas“, - teigia ministras Donatas Jankauskas.

Vyriausybė ir ministerijos : Nuo balandžio 1 dienos vaistai turėtu pigti
Parašė Moderator - 2010-03-10 15:41:06 (1528 perskaityta )
Vyriausybės posėdyje patvirtinti nekompensuojamųjų vaistinių preparatų didžiausi didmeninės ir mažmeninės prekybos antkainiai bei referencinių valstybių sąrašas. Šie du nutarimai priimti įgyvendinant sausio mėnesį priimtas Farmacijos įstatymo nuostatas dėl valstybinio kainų reguliavimo nekompensuojamiesiems vaistams. Skaičiuojama, kad nuo balandžio 1 d. pradėjus reguliuoti gamintojų, didmenininkų ir vaistininkų antkainius, nekompensuojamieji vaistai Lietuvoje palaipsniui atpigs apie 15–20 proc. ir tai per metus leis gyventojams sutaupyti apie 50 mln. litų.

Vyriausybė ir ministerijos : Premjeras: opozicija siūlo daug propagandos ir lengvatas V. Uspaskicho dešroms
Parašė Moderator - 2010-03-9 13:49:50 (1146 perskaityta )
„Šiandien paskelbta opozicijos „naujosios daugumos“ alternatyvi programa „Plačioji koalicija“ didžiąja dalimi nesiskiria nuo vyriausybės programos, naujų praktinių pasiūlymų nebuvimą bandoma pridengti antivyriausybine retorika“, – teigia Premjeras Andrius Kubilius.

Vyriausybė ir ministerijos : Europos globalizacijos fondo parama netekusiems darbo taps prieinamesnė
Parašė Moderator - 2010-03-3 17:37:13 (1006 perskaityta )
Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos teikimu Vyriausybė keičia Europos prisitaikymo prie globalizacijos padarinių fondo lėšų naudojimo sąlygų ir tvarkos aprašą. Patvirtinus pakeitimus daugiau buvusių darbuotojų galės pretenduoti į Europos prisitaikymo prie globalizacijos padarinių fondo (EGF) paramą, jiems atsivers patogesnės galimybės kelti kvalifikaciją. Dėl EGF paramos galės kreiptis ir tie darbuotojai, kurie išėjo iš darbo savo noru, jei atleidimas buvo darbdavio iš anksto suplanuotas. Taip pat nustatoma, kad mokymo įstaigą, kurioje bedarbis, turintis aukštąjį išsilavinimą, kels kvalifikaciją ar įgis naujų kompetencijų, pasirenka jis pats. Tai yra, asmuo, dalyvaujantis programoje, pats nuspręs, kokioje mokymo įstaigoje jam mokytis, mokant už tai EGF skirtomis lėšomis. Šiuo pakeitimu tikimasi paskatinti bedarbį aktyviau dalyvauti planuojant profesinę karjerą ir padidinti motyvaciją tiksliau pasirinkti kvalifikacijos kėlimo priemones. Vyriausybės nutarimu pakeitus minėtą aprašą, nustatyta, kad išmokomis verslumui skatinti ir kvalifikacijos kėlimui kompensuoti projekto įgyvendinimo metu bedarbis gali pasinaudoti ne vieną, o du ar daugiau kartų. Taip pat bus patikslintas išmokos skyrimas paskutinės darbovietės vidutinio darbo užmokesčio ir naujoje darbovietėje siūlomo darbo užmokesčio skirtumui kompensuoti. Reikia nepamiršti, kad pretenduojant į EGF paramą, darbuotojai turi būti atleisti dėl globalizacijos, pasaulio finansų ir ekonomikos krizės, taip pat svarbus kriterijus – laikotarpis, per kurį darbuotojai atleidžiami ir atleistųjų skaičius. EGF parama gali būti teikiama, kai iš įmonės atleidžiama bent 500 darbuotojų per 4 mėnesių laikotarpį arba iš vieno veiklos sektoriaus atleidžiama bent 500 darbuotojų per 9 mėnesių laikotarpį. Išimtiniais atvejais mažoje darbo rinkoje, kai atleidimai iš atskiros įmonės ar sektoriaus smarkiai paveikia užimtumo lygį ir vietos ekonomiką, atleistųjų skaičius gali nesiekti 500. Skaityti naujieną LRV svetainėje

Vyriausybė ir ministerijos : Tęsiama Ignalinos atominės elektrinės valdymo struktūros pertvarka
Parašė Moderator - 2010-03-3 17:36:34 (1164 perskaityta )
Šiandien Vyriausybės posėdyje pritarta Energetikos ministerijos siūlymui atleisti iš Ignalinos atominės elektrinės (IAE) generalinio direktoriaus pareigų Viktorą Ševaldiną, o šias pareigas pavesta eiti Osvaldui Čiukšiui. Šis sprendimas priimtas tęsiant struktūrinę IAE pertvarką po antrojo bloko uždarymo praėjusių metų pabaigoje. Viktorui Ševaldinui pasiūlyta užimti generalinio direktoriaus patarėjo pareigas.

Vyriausybė ir ministerijos : Įregistruojant nekilnojamąjį turtą – mažiau biurokratizmo
Parašė Moderator - 2010-03-3 17:35:01 (1075 perskaityta )
Ministrų kabinetas patikslino Nekilnojamojo turto registro objektų registravimo tvarkos procedūras ir duomenų teikimo duomenų gavėjams teisinio reguliavimo modelį. Pataisomis bus įteisinti šiuolaikiški, informacinės ir žinių visuomenės lūkesčius atitinkantys paslaugos teikimo būdai. Tai yra numatyta galimybė siųsti asmenims pranešimus trumposiomis teksto ir (ar) vaizdo žinutėmis, kas iš esmės sudarytų sąlygas asmenims gauti reikalingą registro informaciją nedelsiant.

Vyriausybė ir ministerijos : Taupanti Vyriausybė dvigubai mažiau išleido reprezentacijai, transportui ir komandiruotėms
Parašė Moderator - 2010-02-19 21:48:43 (1157 perskaityta )
Andriaus Kubiliaus vadovaujama Penkioliktoji Vyriausybė žymiai sumažino išlaidas reprezentacijai, transportui, komandiruotėms ir per 2009 m. sutaupė 23 mln. litų. Šioms reikmėms Vyriausybė išleido dvigubai mažiau lėšų nei ankstesnė Vyriausybė 2008 metais.

Vyriausybė ir ministerijos : Lietuvos Premjero ir Kinijos ambasadoriaus susitikime – apie gerus dvišalius santykius
Parašė Moderator - 2010-02-19 21:47:45 (1315 perskaityta )
Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius priėmė Kinijos ambasadorių Lietuvoje Mingtao Tong. Susitikimo metu buvo pasidžiaugta sėkmingai plėtojamais Lietuvos – Kinijos dvišaliais santykiais ekonomikos, transporto, kultūros, mokslo srityse. Pažymėta, kad pastaruoju metu didėja Kinijos susidomėjimas investicijomis į transporto bei logistikos centrus laisvose prekybos zonose, taip pat siekiama steigti kiniškų prekių distribucijos centrus.

Vyriausybė ir ministerijos : Nacionalinio susitarimo dalyviai tarėsi dėl energetikos sektoriaus perspektyvų
Parašė Moderator - 2010-02-12 15:29:15 (947 perskaityta )
Tęsdami Nacionaliniame susitarime numatytas diskusijas, Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus kvietimu šio susitarimo partneriai – verslo asociacijos – susirinko į jau antrą posėdį aktualioms energetikos sektoriaus problemoms ir galimiems sprendimams aptarti. Daugiausia susitarimo dalyviai diskutavo apie atsinaujinančių elektros išteklių naudojimo plėtrą bei dujų tiekimo į Lietuvą galimybes.

Vyriausybė ir ministerijos : Ministro Pirmininko A. Kubiliaus sveikinimas
Parašė Moderator - 2010-02-12 11:50:47 (1106 perskaityta )
Mielieji, Minime kertinę mūsų tautos istorinę datą – Lietuvos Valstybės atkūrimo šventę.

Vyriausybė ir ministerijos : Individualių įmonių savininkams ir gaunantiems autorines pajamas tvarkyti finansus bus paprasčiau
Parašė Moderator - 2010-02-10 17:05:13 (1003 perskaityta )
Vyriausybė patvirtino „Sodros“ biudžeto taisyklių ir apdraustųjų ir išmokų gavėjų registro nuostatų pakeitimus. Nutarimų projektai parengti remiantis Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pakeitimais bei Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinuoju įstatymu.

Vyriausybė ir ministerijos : Valstybės įstaigos galės lanksčiau organizuoti darbą
Parašė Moderator - 2010-02-10 16:23:24 (1053 perskaityta )
Vyriausybė patvirtino nutarimą, kuriuo nustatyta, jog valstybės ir savivaldybių įmonėse, įstaigose ir organizacijose šalių susitarimu gali būti nustatyti atskiri valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, darbo grafikai, netaikant nustatytos 40 valandų savaitės darbo laiko trukmės.

Vyriausybė ir ministerijos : Šiauliai turi galimybių tapti veržlaus ir augančio regiono centru
Parašė Moderator - 2010-02-9 16:01:07 (1037 perskaityta )
Šiandien Šiauliuose posėdžiavęs Ministrų kabinetas skyrė išskirtinį dėmesį šio regiono plėtros klausimams. Pasak Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus, šis pasitarimas yra svarbus ne tik Šiaulių regionui, bet ir visai Lietuvai.

Vyriausybė ir ministerijos : Taupanti Vyriausybė taupyti pradėjo nuo savęs
Parašė Moderator - 2010-02-6 00:22:16 (1024 perskaityta )
Vos gavusi įgaliojimus Andriaus Kubiliaus vadovaujama Vyriausybė ėmėsi būtinų ir neatidėliotinų priemonių pasaulinės ekonomikos ir finansų krizės sukeltai recesijai Lietuvoje įveikti. Vyriausybė priėmė ryžtingus sprendimus efektyviau naudoti mokesčių mokėtojų lėšas įvairiose srityse – ne tik mažindama iš biudžeto darbo užmokestį gaunančių skaičių, bet ir mažindama politikų, valstybės pareigūnų ir tarnautojų darbo užmokestį.

Vyriausybė ir ministerijos : Taupanti Vyriausybė sustabdė valstybės tarnybos pūtimąsi
Parašė Moderator - 2010-02-5 23:16:10 (1080 perskaityta )
Andriaus Kubiliaus vadovaujama Vyriausybė, nuo pat savo darbo pradžios priėmusi būtinas ir neatidėliotinas priemones ekonomikos ir finansų krizei šalyje suvaldyti, ėmėsi efektyviau tvarkyti ir pernelyg išsipūtusį valstybės tarnybos aparatą. Iki 2009 m. pradžios iš biudžeto darbo užmokestį gaunančių darbuotojų skaičius šalyje augo nuolatos ir nebūtinai pagrįstai – jis kasmet padidėdavo keliais tūkstančiais. Nuosekliais ir ryžtingais sprendimais Vyriausybė sustabdė šią tendenciją.

Vyriausybė ir ministerijos : Pradedantieji vairuotojai bus skatinami vairuoti saugiau
Parašė Moderator - 2010-01-28 15:00:04 (1545 perskaityta )
Šiandien Vyriausybė pritarė Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimams, kuriais siekiama paskatinti pradedančiuosius vairuotojus vairuoti saugiau ir nepažeidinėti Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimų. Pakeitimuose privalomi papildomi mokymai numatomi tik tiems 2 metų vairavimo stažo neturintiems pradedantiesiems vairuotojams, kurie pažeidė KET reikalavimus daugiau kaip du kartus arba padarė KET pažeidimą, sukėlusį eismo įvykį. Taigi saugiai dvejus metus vairuojantiems asmenims reikalavimo papildomai mokytis nebeliks. Šioms nuostatoms dar turės pritarti Seimas.

Vyriausybė ir ministerijos : Darbo ginčus padės spręsti ir tarpininkai
Parašė Moderator - 2010-01-28 14:58:27 (1247 perskaityta )
Šiandien Ministrų kabinetas nusprendė įtvirtinti kolektyvinio ginčo tarpininko instituciją. Tarpininkai padės nesutariančioms šalims – darbdaviams ir darbuotojų atstovams – spręsti kolektyvinius darbo ginčus. Tarpininko institutas įtvirtintas Darbo kodekso nuostatose. Tarpininkai turės padėti nesutariančioms kolektyvinio darbo ginčo šalims išspręsti darbo ginčą. Numatyta, kad tarpininkų sąrašui kandidatus siūlys profesinės sąjungos, darbdavių organizacijos, valstybės institucijos ir įstaigos, savivaldybių institucijos, o Trišalė taryba sudarys sąrašą, kurį tvirtins socialinės apsaugos ir darbo ministras.

Vyriausybė ir ministerijos : Vyriausybė – už pilietinės visuomenės stiprinimą ir NVO plėtrą
Parašė Moderator - 2010-01-20 17:25:16 (1096 perskaityta )
Siekdama stiprinti pilietinę visuomenę ir sudaryti palankias sąlygas nevyriausybinių organizacijų (NVO) veiklai ir plėtrai, Vyriausybė patvirtino Nevyriausybinių organizacijų plėtros koncepciją.

Vyriausybė ir ministerijos : Vyriausybė stabdo nepagrįstai didelių atlyginimų mokėjimą ne tik ligoninių vadovams
Parašė Moderator - 2010-01-14 22:25:28 (1102 perskaityta )
Vyriausybė pasitarime šią savaitę jau pritarė nutarimo projektui, pagal kurį visų viešųjų įstaigų, kurių savininkė ar dalininkė yra valstybė, vadovų atlyginimai būtų reglamentuojami ir daugumai jų sumažinti. Tokia tvarka rengiama pirmą kartą, ji bus itin svarbi nustatant šalies gydymo įstaigų vadovų atlyginimus, kurie nepagrįstai dideli, o tokia tendencija aiškiai neatitinka Vyriausybės vykdomos taupymo ir racionalaus lėšų panaudojimo politikos.

Vyriausybė ir ministerijos : Ministro Pirmininko tarnyba nuosekliai vykdo taupymo politiką
Parašė Moderator - 2010-01-13 10:28:53 (1228 perskaityta )
Per nepilnus dvejus metus Ministro Pirmininko tarnyba sugebėjo sumažinti reprezentacinių lėšų išlaidas net keturis kartus.

Vyriausybė ir ministerijos : Remiant ES ateinančiais metais Lietuvoje bus išasfaltuoti 165 km žvyrkelių
Parašė Moderator - 2009-12-17 09:13:55 (1078 perskaityta )
Remiant Europos regioninės plėtros fondui, ateinančiais metais Lietuvoje bus išasfaltuoti 165 km žvyrkelių. Asfaltavimo darbai vyks visuose regionuose, jiems atlikti jau pasirašytos sutartys su 10 šalies kelininkų įmonių.

Vyriausybė ir ministerijos : Apskričių reforma – vienas iš Vyriausybės prioritetų
Parašė Moderator - 2009-12-16 17:12:14 (1481 perskaityta )
Šiandien Vyriausybėje vykusiame pasitarime, kuriam pirmininkavo Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, toliau svarstyta apskričių reformos eiga. „Vyriausybė šiai reformai kaip vienam prioritetinių darbų pirmąjį kitų metų pusmetį skirs itin didelį dėmesį“, - pažymėjo Premjeras.

Vyriausybė ir ministerijos : Vyriausybė siūlo patogesnius žmonėms notarų veiklos pakeitimus
Parašė Moderator - 2009-12-16 16:08:55 (1092 perskaityta )
Vyriausybė siūlo Seimui priimti Notariato įstatymo pakeitimus, kuriais numatoma daugiau funkcijų perduoti notarams, sumažinti teismų darbo krūvius ir administracinę naštą, pagerinti teisinių paslaugų prieinamumą bei įgyvendinti vieno langelio valstybės paslaugoms principą.

- Puslapio generavimas: 0.40833 sekundės -